Hlavní obsah

Mönchengladbach - Düsseldorf 3:0Mönchengladbach se posunul na druhé místo před Bayern

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Mönchengladbachu v 10. kole německé ligy doma porazili nováčka Düsseldorf 3:0 a posunuli se na druhé místo tabulky o skóre před mistrovský Bayern Mnichov. Vedoucí Dortmund má v čele čtyřbodový náskok.

Článek

Mönchengladbach utkání rozhodl až po změně stran. Ve 48. minutě otevřel skóre Thorgan Hazard proměněnou penaltou, za dvacet minut zvýšil Jonas Hofmann a v závěru se prosadil znovu Belgičan Hazard.

Borussia v bundesligové sezoně na svém stadionu vyhrála i pátý zápas. Düsseldorf pošesté za sebou nebodoval a je poslední společně se Stuttgartem.

Brémy s českými reprezentanty Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem prohrály v Mohuči 1:2. Pavlenku poprvé překonal ve 25. minutě zblízka Jean-Philippe Mateta, na začátku druhého poločase zvýšil Jean-Philippe Gbamin přesnou ranou k tyči.

Werder sice v 78. minutě vrátil do hry kontaktním gólem střídající veterán Claudio Pizarro, ale domácí už v závěru těsný náskok udrželi a uspěli po šesti kolech bez vítězství. Brémy nebodovaly podruhé za sebou a jsou na šestém místě.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:
Mönchengladbach - Düsseldorf 3:0 (48. z pen. a 82. Hazard, 67. Hofmann)
Mohuč - Brémy 2:1 (25. Mateta, 51. Gbamin - 78. Pizarro).

Reklama