Hlavní obsah

Povedlo se. Dostali jsme Dortmund pod tlak od prvního kola, pochvaloval si Müller šestou výhru Bayernu v řadě

Mnichov/Praha

Není to pro dortmundskou Borusii zrovna záviděníhodná situace. V průběhu podzimu měla v bundeslize už devítibodový náskok a kochala se vidinou, že po sedmi letech kráčí za titulem, jenže sotva fotbalové jaro začalo, dostala se pod enormní tlak. Mnichovský Bayern totiž vykročil do druhé poloviny soutěže výhrou 3:1 v Hoffenheimu a aktiva BVB se rázem ztenčila na tři body. A to lídra fotbalové bundesligy čeká dnes večer nadmíru těžký duel v Lipsku!

Sestřih utkání 18. kola fotbalové bundesligy Hoffenheim - BayernVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

 
Článek

Už před startem fotbalového jara se experti shodovali, že šestibodový náskok Dortmundu na obhájce titulu Bayern nic neřeší.

„Rozhodnou zkušenosti a ty jsou na straně Bayernu. Má nejen silnější hráčský kádr, ale především individuality, které narůstající psychický tlak zvládnou. V tom je zásadní rozdíl mezi oběma mužstvy," věštil kupříkladu zkušený kouč Felix Magath, pod jehož vedením získal Bayern v minulosti dva mistrovské tituly.

Hned úvodní zapas Bayernu v Hoffenheimu mu dal za pravdu. „V první půli jsme hráli přímo senzačně," pochvaloval si chorvatský kouč na lavičce mnichovského celku Niko Kovač výkon svých svěřenců v úvodních pětačtyřiceti minutách. Aby ne, když domácí mužstvo s českým legionářem Kadeřábkem v sestavě jasně přehrávali a dvěma trefami Goretzky rozhodli o osudu střetnutí vlastně už do přestávky.

„Hráli jsme s přílišným respektem, který byl znát na každém z mých hráčů. Až po změně stran jsme se zlepšili, neboť jsme sebrali potřebnou odvahu," posteskl si domácí trenér Julian Nagelsmann.

Na obrat to ovšem nestačilo, na gól Schulze odpověděl v samém závěru Lewandowski, takže Bayern vyhrál šestý zápas v řadě a má vedoucí Borussii Dortmund na dohled.

„Chtěli jsme ji dostat od samého začátku pod tlak, což se nám výhrou v Hoffenheimu povedlo. Teď je to pro ni pramálo pohodlná situace. Místo devíti bodů má k dobru už jen tři, a navíc ji v dubnu čeká zápas u nás v Allianz Areně. Sami jsme zvědavi, jak zareaguje," kvitoval tříbodový import jeden z nejzkušenějších hráčů Bayernu Thomas Müller, který přihrával Lewandowskému na třetí gól.

„Pokud ale chceme Dortmund dohonit, musíme hrát celý zápas tak, jako první poločas v Hoffenheimu," připomínal svým svěřencům trenér Kovač. „Každopádně jsme ale už teď docílili toho, co jsme před startem jara chtěli. Bundesliga bude zase vzrušující a my jsme o něco blíž našemu cíli získat sedmý titul v řadě."

Reklama