Hlavní obsah

200! Gebre Selassie vstoupil mezi legendy Werderu

Praha

Číslo, které budí respekt. Reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie dosáhl na obdivuhodnou metu, páteční zápas se Stuttgartem (1:1) byl jeho 200. v bundeslize v dresu Brém.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Werderu Brémy Theodor Gebre Selassie v bundesligovém utkání proti Augsburgu.

Článek

„Před pár týdny jsem byl upozorněn, že se blížím ke dvoustovce. Neměl jsem tušení, že už mám odehráno tolik. Čas holt běží. Jsem rád, že mi tělo dovolilo dosáhnout ve Werderu na takový počet zápasů," řekl Gebre Selassie pro Sport.cz.

Nechybělo mnoho a jubileum by oslavil vítězným gólem. V 80. minutě za stavu 1:1 vytáhl brankář Stuttgartu vynikající zákrok proti jeho hlavičce. Po utkání Gebre Selassiemu složili kompliment fanoušci i samotný trenér Kohfeldt.

Sestřih utkání 23. kola německé fotbalové ligy Brémy - StuttgartVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

„Lidé mi hodně psali, na sociálních sítích jsem zaznamenal značný ohlas. Po zápase mi gratulovali spoluhráči i trenéři," podotkl Gebre Selassie. „Theo je nyní opravdovou legendou Werderu. Neexistuje příliš hráčů, kteří by dosáhli na tuto metu. Takové číslo je znamením konstantní výkonnosti a vysoké kvality," citoval Kohfeldta klubový web.

Dvaatřicetiletému obránci v počtu startů patří 30. místo, na 20zápasovou metu dosáhl za necelých sedm let (do hansovního města přišel v létě 2012 ze Slovanu Liberec). A číslo rozhodně není konečné. S vysokou pravděpodobností bude spojení Brémy – Gebre Selassie platit i v příští sezoně. Uplatnění opce na prodloužení stávajícího kontraktu ze strany klubu do června 2020 se má v Německu za hotovou věc.

Pokud se tedy nestane nic mimořádného, Gebre Selassie se v klubové tabulce posune o další příčky vzhůru. Nejblíže před ním jsou Sepp Piontek (203 startů), Uwe Reinders (206) a současný asistent trenéra Tim Borowski (210). Ze současného kádru Brém má více utkání na kontě pouze 40letý útočník Claudio Pizzaro (224). Nedostižným lídrem je legendární brankář Dieter Burdenski.

„Když člověk kouká na statistiky, začnou věci drhnout. Je lepší na ně nekoukat a doufat, že budete zdravý. Uvidíme, kam se dostanu," podotkl Gebre Selassie, který v této sezoně odehrál všech 23 ligových zápasů, aniž by střídal.

NEJVÍCE STARTŮ ZA WERDER
1. Dieter Burdenski 444
2. Horst-Dieter Höttges 420
3. Dieter Eilts 390
4. Marco Bode 379
5. Werner Görts 363
6. Karl-Heinz Kamp 361
7. Miroslav Votava 357
8. Oliver Reck 345
9. Torsten Frings 326
10. Frank Neubarth 317
...
27.  Tim Borowski 210
28. Uwe Reinders 206
29. Sepp Piontek 203
30. THEODOR GEBRE SELASSIE 200

Reklama

Související témata: