Hlavní obsah

Železný muž Gebre Selassie hrdinou Brém. A teď hrr na Bayern

Brémy

Brémy se mohou chlubit. Jediným fotbalovým týmem z pěti největších evropských ligových soutěží, který v novém kalendářním roce neprohrál ještě ani jeden soutěžní zápas, je právě Werder. Výraznou roli v něm přitom hrají čeští reprezentanti, brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie. Mužstvo prahne po postupu do Evropy, ve hře je jak v bundeslize, tak v Německém poháru.

Sestřih utkání 29. kola Bundesligy Brémy - FreiburgVideo: DIGI Sport

 
Článek

Může si připadat jako brémský železný muž. Theodor Gebre Selassie, který je s 54 starty aktuálně nejzkušenějším českým reprezentantem, odehrál v sezoně všech 29 ligových zápasů - vždy v základní sestavě. Dal v nich tři góly.

Do základní sestavy Werderu patří také brankář Jiří Pavlenka, který rovněž zatím vždy nastoupil v zahajovací jedenáctce. Proti Freiburgu (2:1) ale musel v sobotu střídat kvůli zranění. Podle trenéra Floriana Kohfeldta by ovšem nemělo jít o nic vážného.

Foto: Hynek Preisler, Právo

Brankář Jiří Pavlenka (vlevo) a Theodor Gebre Selassie u sochy rytíře Rolanda v centru Brém.

Hrdinou zápasu se stal jeho krajan. Vítězný gól si připsal právě Gebre Selassie. Jeho tým neprohrál už čtrnáct soutěžních duelů za sebou.

Série jim dodává sebevědomí

„Po zimní přestávce se nám podařilo stabilizovat výsledky, což nám v první části sezony dělalo problémy. Odehráli jsme sice dobré zápasy, ale body jsme občas v závěru ztratili. Na tom jsme zapracovali – na soustředění jsme strávili hodně času u videa. Ani potom na začátku letošního roku jsme sice neměli moc výher, ale alespoň jsme neprohrávali. A následně se remízy otočily v tříbodové zisky. Série bez porážky nám dodává sebevědomí do nejtěžší části sezony, která nás čeká," líčí obránce pro stránky české reprezentace.

Foto: Hynek Preisler, Právo

Obránce Werderu Brémy Theodor Gebre Selassie se po tréninku podepisuje fanouškům.

Jeho tým je aktuálně na sedmém místě německé ligy. Na šestou příčku, která zaručuje postup do předkola Evropské ligy, ztrácí jen bod. A Brémy jsou navíc stále ještě ve hře také v domácím poháru, ve kterém je v semifinále čeká domácí zápas proti Bayernu Mnichov.

Teprve půjde do tuhého

„Hrát o evropské příčky byl náš cíl. Teď se nacházíme v lize i v poháru tam, kde jsme chtěli být. Ale teprve půjde do tuhého. Až teď se začne rozhodovat, jestli sezona bude úspěšná, nebo ne," uvědomuje si Gebre Selassie.

Brémy v nejbližších dnech čekají proti Bayernu hned dvě utkání. Nejdřív v lize, potom v poháru.

„Pohárové zápasy jsou vždycky úplně jiné než ligové. Čeká mě druhé semifinále proti Bayernu. Před třemi lety jsme prohráli, ale tentokrát budeme hrát doma, což bude, doufám, naše velká výhoda. Mnohokrát se ukázalo, že v poháru se může stát cokoliv. Takže věřím, že s podporou fanoušků se nám podaří projít až do finále, které se bude hrát na konci května v Berlíně," troufá si Gebre Selassie.

Reklama