Hlavní obsah

Kouzlo Bayernu je pryč. Angažujte Mourinha, radí bývalá hvězda

Praha

Nadvláda Bayernu je pryč. Sice vede nejvyšší německou soutěž, ale o první příčku se přetahuje s Dortmundem. Žádná spanilá jízda za titulem se nekoná. Fandové ostatních klubů jásají, že není o mistrovi rozhodnuto řadu týdnů před koncem bundesligy, jenže Mnichovským by se návrat starých časů líbil. „Angažujte Mourinha, ten vrátí Bayernu kouzlo," radí klubu na dálku Michael Ballack, bývalý německý reprezentant.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Fotbalový manažer Jose Mourinho je momentálně bez angažmá.

Článek

Ballack ví, o čem hraní pod Mourinhem je. Zažil ho během působení v Chelsea a věří, že právě tenhle kouč by německého giganta nastartoval. Stojí si za tím, že by klub měl známého Portugalce v co nejbližší době oslovit, dokud je bez angažmá. „Myslím, že by to Bayernu určitě pomohlo," nechal se slyšet bývalý hráč Byaernu či Chelsea.

Současný trenér Niko Kovač čelil ostré kritice po předčasném vyřazení Bayernu z Ligy mistrů, experti pálili ostrými i kvůli formě týmu v nejvyšší soutěži. Podle Ballacka, který s Bayernem během čtyř let vyhrál tři tituly, by v Mnichově neměli váhat se změnou.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Fotbalisté Bayernu Mnichov až po velkém boji postoupili do semifinále Německého poháru. Bavorský favorit v dramatickém utkání doma udolal druholigový Heidenheim 5:4.

„Respektuji, že trenérem je teď Niko Kovač. Dělá svou práci dobře. Ale nikdo nemůže popřít, že by angažování Mourinha jako trenéra přineslo v budoucnu Bayernu určité kouzlo. Je to výborný kouč a ve světě má mnohem lepší zvuk, když vás vede Mourinho nebo Guardiola," svěřil se Bildu dvaačtyřicetiletý Ballack.

„S trenérem, jako je Mourinho, je pravděpodobně pro klub snazší získat největší hvězdy. A ty Bayern určitě potřebuje," myslí si Ballack, podle nějž nepředstavuje německá nejvyšší soutěž sama o sobě pro nejlepší hráče takovou výzvu jako anglická Premier League.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Fotbalový manažer Jose Mourinho se nechal slyšet, že od června by zase rád trénoval. Sáhne po extravagantním Portugalci slavný Bayern Mnichvo?

Mourinho vyhrál ligové tituly v každé zemi, ve které pracoval. Po prosincovém vyhazovu z Manchesteru United je ale bez angažmá. Portugalec neskrývá, že by od příští sezony rád zase vedl nějaký klub.

„Líbí se mi každodenní práce, když váš tým hraje zápasy a třeba i v několika soutěžích. Od června bych rád pracoval," prohlásil známý trenér s tím, že již odmítl několik nabídek. O jaké angažmá by tedy měl zájem? „Vím přesně, co nechci," překvapil nejprve kouč. „Nejde mi o jméno klubu, důležitý je styl práce, o cestu, jakou chce klub jít. Doufám, že to moje nové působiště bude splňovat," dodal.

Reklama