Hlavní obsah

Bayern - Hoffenheim 1:2Bayern poprvé padl! Hoffenheim si pro něj překvapil překvapení. Ztratil i Dortmund

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov prohráli v domácím utkání 7. kola bundesligy s Hoffenheimem 1:2. Zaváhali ale i jejich konkurenti z Borussie Dortmund, soupeři pražské Slavie v Lize mistrů remizovali na hřišti Freiburgu 2:2.

Foto: Balk Matthias, ČTK

Benjamin Hübner (vlevo) z Hoffenheimu a Robert Lewandowski z Bayernu.

Článek

Úvodní branku utkání viděli diváci v mnichovské Allianz Areně v 54. minutě, za hosty se prosadil Sargis Adamjan, Armén, který hrál teprve své třetí utkání v bundeslize, poprvé se objevil v základu a dosud nedal ani gól.

Bayern vyrovnal v 73. minutě, kdy si na centr ze strany naskočil Robert Lewandowski. Polský útočník se trefil ve všech sedmi kolech bundesligového ročníku, celkem má na kontě již deset zásahů.

Foto: Hase Tobias, ČTK

Robert Lewandowski (třetí zprava) z Bayernu dává gól proti Hoffenheimu.

Radost však domácím nevydržela dlouho: šest minut po Lewandowském odpověděl znovu Adamjan, který ještě v minulém ročníku hrál za druholigové Řezno, a zařídil Hoffenheimu na stadionu lídra soutěže překvapivě plný bodový zisk. Pavel Kadeřábek tomu přihlížel už z lavičky náhradníků, neboť byl v 62. minutě vystřídán.

Dortmund šel do vedení ve 20. minutě, po rohovém kopu pálil k tyči Axel Witsel. Za domácí sice dokázal v 55. minutě vyrovnat ranou z hranice pokutového území Gian-Luca Waldschmidt, dvanáct minut poté však vrátil Borussii vedení Ašraf Hakimí, dvacetiletý Maročan, který ve středu rozhodl utkání Ligy mistrů v Edenu. Remízu Freiburg vybojoval až minutu před koncem poté, co si Manuel Akanji vstřelil vlastní branku.

Schalke promrhalo možnost dostat se na první místo tabulky, neboť v utkání s předposledním Kolínem nad Rýnem ztratilo jednogólové vedení v nastaveném čase druhého poločasu a remizovalo 1:1. Domácí poslal na stadionu v Gelsenkirchenu do vedení Suat Serdar, vyrovnání zařídil kapitán bundesligového nováčka Jonas Hector.

Německá fotbalová liga - 7. kolo:
Bayern Mnichov - Hoffenheim 1:2 (67. Lewandowski - 54. a 79. Adamjan)
Freiburg - Dortmund 2:2 (55. Waldschmidt, 90. vlastní Akanji - 20. Witsel, 67. Hakimí)
Leverkusen - Lipsko 1:1 (66. Volland - 78. Nkunku)
Paderborn - Mohuč 1:2 (15. Zolinski - 8. Quaison, 32. Brosincki z pen.)
Schalke - Kolín nad Rýnem 1:1 (72. Serdar - 90.+2 Hector)

Reklama

Související témata: