Hlavní obsah

Kapitána stříbrné dvacítky Šimůnka vábí Wolfsburg

Dvacetiletý fotbalista Jan Šimůnek sehrál po návratu z kladenského hostování ve Spartě pouze jeden zápas, ale k dalšímu už možná nenastoupí. Velký zájem o služby o kapitána reprezentační dvacítky, která přednedávnem získala stříbro na MS v Kanadě, projevil bundesligový Wolfsburg. Německý klub už začal o možném transferu vyjednávat se Spartou.

Článek

Přestup ale ještě není dořešen a fotbalista dnes odpoledne vyrazil se spoluhráči na předzápasové soustředění před ligovým duelem v Plzni.

"Jednání mezi oběma kluby se už rozběhla, ale žádné konkrétní výstupy ještě nelze zveřejnit. Fotbalista zůstává hráčem Sparty a nyní je se spoluhráči na soustředění před zápasem," řekl sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl.

Už Šimůnkovy výkony během šampionátu naznačovaly, že se mladík stane terčem zájmu západoevropských klubů, podobně jako třeba teplický útočník Martin Fenin. Sparta ho okamžitě po návratu zařadila do základní sestavy, v prvním ligovém utkání proti Liberci byl dokonce nejlepším hráčem svého mužstva.

Zda nastoupí i v sobotu, je ale otázkou, protože není vyloučeno, že sparťané velmi rychle vyslyší vábení movitého kupce. Ten podle německých zdrojů nabízí takové odstupné, které zřejmě Sparta nedokáže odmítnout.

Šimůnek bude údajně ohrožovat rekordní sumu za obránce, který kdy přestoupil z české ligy do zahraničí - za téměř 150 miliónů korun zamířil Tomáš Řepka před devíti lety ze Sparty do Fiorentiny, Tehdy však byly přestupové sumy několikrát vyšší než v současné době. Absolutně nejdražším transferem zůstane zřejmě ještě na mnoho let odchod Tomáše Rosického ze Sparty do Dortmundu, který stál německý klub přes půl miliardy korun.

Šimůnek začínal s fotbalem ve Švýcarsku, kde jeho otec - bývalý hráč Slavie a Bohemians - působil. Po návratu mladší Šimůnek hrál také v Dolíčku, odkud po třech letech odešel do Sparty. Současně byl po mnoho let klíčovým hráčem všech mládežnických reprezentačních výběrů, naposledy právě na mistrovství světa dvacítek.

Ve Spartě ale dostal ligovou šanci jen jednou, v sezoně 2004/05 na hřišti Mladé Boleslavi. Loni už byl oporou zadních řad Kladna, celkem stačil nasbírat v domácí lize 31 utkání.

Reklama

Související témata: