Hlavní obsah

Bayern zahájil bundesligu ve velkém stylu

Fotbalisté mnichovského Bayernu zahájili ve velkém stylu nový ročník nejvyšší německé soutěži. Největší favorit v sobotu porazil 3:0 nováčka z Rostocku, dvakrát se trefil Klose. Další z očekávaných favoritů z Brém jen remizoval v Bochumi 2:2, Hamburk s Davidem Jarolímem v základní sestavě vyhrál 1:0 v Hannoveru.

Článek

V dresu Bayernu se jako první posadila italská posila Luca Toni, další dva góly přidal Miroslav Klose. Tomu chybí jediný zásah k pokoření stogólové hranice v bundeslize.

Brémy jen remizovaly v Bochumi 2:2, přestože už vedly 2:0. V domácí brance stál Jan Laštůvka, kterého překonal z penalty Diego a ještě do přestávky zvýšil Sanogo. Po změně stran snížil slovenský reprezentant Šesták a vyrovnání zařídil Bechmann.

Na prozatímní druhou příčku se dostal Bielefeld, který překvapivě vyhrál na hřišti Wolfsburgu 3:1. K vítězství přispěl i obránce Radim Kučera, jehož spoluhráč Petr Gabriel jen seděl na lavičce náhradníků.

Hamburk po 19 letech vyhrál v Hannoveru, vítěznou trefu si připsal ve 23. minutě Colin Benjamin. V dresu vítězů, kteří ještě dvakrát trefili brankovou konstrukci, odehrál celý zápas David Jarolím. Jiří Štajner z Hannoveru do hry nezasáhl.

Prohře Herthy Berlín ve Frankfurtu 0:1 nezabránil ani český brankář Jaroslav Drobný. Leverkusen celý zápas tlačil Chotěbuz, gól se mu ale nepodařilo vstřelit. Skvěle chytal osmatřicetiletý gólman Energie Piplica. Posledních patnáct minut odehrál domácí útočník Michal Papadopulos.

V neděli se úvodní kolo dohrává dvěma zápasy: Norimberk přivítá Karlsruhe a Duisburg hraje v Dortmundu. V pátek se rozešly po remíze 2:2 týmy Stuttgartu a Schalke.

Německo - 1. kolo
Bayern Mnichov - Rostock 3:0 (66. a 85. Klose, 14. Toni), Bochum - Brémy 2:2 (47. Šesták, 49. Bechmann - 39. Diego z pen., 42. Sanogo), Frankfurt - Hertha Berlín 1:0 (31. Amanatidis), Hannover - Hamburk 0:1 (23. Benjamin), Leverkusen - Chotěbuz 0:0, Wolfsburg - Bielefeld 1:3 (84. Radu - 38. Wichniarek, 51. Eigler, 80. Kirch).

Reklama

Související témata: