Hlavní obsah

Dortmund - Düsseldorf 5:0Pozvánka pro Slavii, Dortmund soupeře deklasoval. Bayern znovu padl. Schick nahrával na gól

Praha

Český fotbalový reprezentant Patrik Schick se ve 14. kole bundesligy podílel asistencí na výhře Lipska 3:1 nad Hoffenheimem, za který nastoupil Pavel Kadeřábek. Na první místo tabulky se však saský tým neposunul, neboť Mönchengladbach dokázal gólem v nastavení otočit zápas s Bayernem a vyhrál 2:1. Před mnichovský klub se dostal Leverkusen po vítězství 2:1 nad Schalke. Augsburg s Tomášem Koubkem a Janem Morávkem zdolal Mohuč 2:1 a Dortmund si zastřílel proti Düsseldorfu, který porazil 5:0.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Fotbalisté Dortmundu se radují z branky

Článek

Lipsko otevřelo skóre v 11. minutě, když se po kombinaci se Schickem trefil Timo Werner. Tentýž hráč sedm minut po přestávce pojistil výhru gólem z penalty, kterou sám vybojoval. V závěru se pak ještě trefil domácí Marcel Sabitzer, za Hoffenheim zkorigoval Ermin Bičakčič.

Mönchengladbach srazil Bayern

Jednobodový náskok v čele soutěže si udržel Mönchengladbach díky obratu v utkání s Bayernem Mnichov. Hosty z Bavorska poslal do vedení čtyři minuty po poločase Ivan Perišič, za Borussii srovnal v 60. minutě Ramy Bensebaini. Stejný hráč pak v závěru využil vyloučení záložníka Bayernu Javiho Martíneze za faul v šestnáctce a proměnil penaltu, která vynesla Borussii plný bodový zisk.

Před Bayern, který je nyní mimo příčky zajišťující evropské poháry, se díky výhře nad Schalke dostal Leverkusen. Obě branky domácích vstřelil Lucas Alario, za Schalke už jen zkorigoval osm minut před koncem Benito Raman.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Thomas Müller z Bayernu a domácí Ramy Bensebaini bojují o míč

Koubek vychytal výhru

Koubek vychytal Augsburgu výhru. Hosté z Mohuče sice šli do vedení zásluhou Levina Öztunaliho, ale za Augsburg otočili stav Marco Richter a Florian Niederlechner. Morávek se na hřiště dostal v 26. minutě po zranění Raniho Khediry.

Dortmund ovládl utkání s Düsseldorfem. Před přestávkou dostal domácí do vedení Marco Reus, tentýž hráč pak pálil i v druhé půli. Dva góly dal i anglický reprezentant Jadon Sancho, jeden Thorgan Hazard.

Dortmund se tak výborně naladil na poslední duel základní skupiny Ligy mistrů proti Slavii. Zápas se hraje v úterý a německý tým bude mít stále ještě šanci na postup do jarních vyřazovacích bojů. Domácí nastoupili v sestavě: Bürki - Piszczek (78. Balerdi), Akanji, Zagadou - Hakimí, Brandt (78. Dahoud), Witsel, Guerreiro - Hazard, Reus (73. Götze), Sancho.

Německá liga - 14. kolo:
Augsburg - Mohuč 2:1
Branky: 41. Richter, 65. Niederlechner z pen. - 15. Öztunali
Dortmund - Düsseldorf 5:0
Branky: 42. a 69. Reus, 63. a 74. Sancho, 58. Hazard
Freiburg - Wolfsburg 1:0
Branka: 85. Schmid
Lipsko - Hoffenheim 3:1
Branky: 11. a 52. Werner z pen., 83. Sabitzer - 89. Bičakčič
Mönchengladbach - Bayern Mnichov 2:1
Branky: 60. a 90.+2 z pen. Bensebaini - 49. Perišič
Leverkusen - Schalke 2:1
Branky: 15. a 81. Alario - 82. Raman

Reklama

Související témata: