Hlavní obsah

Němečtí brankáři Kahn s Lehmannem se opět hádají

BERLÍN

Němečtí fotbaloví brankáři Jens Lehmann a Oliver Kahn spolu opět válčí. Kahn, který po loňském světovém šampionátu ukončil reprezentační kariéru, se opřel do svého někdejšího konkurenta v národním týmu, když prohlásil, že náhradník by neměl za reprezentaci chytat.

Článek

Lehmann po zdravotních problémech a ostudných chybách ze začátku sezóny přepustil místo v brance Arsenalu Manuelu Almuniovi.

"Zlatá éra německých brankářů skončila, když jsem odešel z reprezentace," prohlásil Kahn poté, co kouč Joachim Löw nominoval ke kvalifikačnímu utkání o postup na Euro 2008 s Českou republikou Timo Hildebranda a Lehmanna.

"Když chytáte špatně v klubu a přesto jste jedničkou, pak byste také neměli chytat v národním týmu," oplatil Lehmann slovní útok v narážce na současnou Kahnovu formu v brance Bayernu Mnichov. "Rád o sobě mluví a dělá ze sebe velkého borce. Takové lidi nemám rád," dodal.

Kahn s Lehmannem spolu vedou slovní přestřelky už dlouhá léta. Před šampionátem v Německu se hádali, kdo si víc zaslouží post jedničky. Předtím se zase Lehmann pozastavil nad Kahnovým soukromým životem, když v jednom rozhovoru prohlásil, že s gólmanem Bayernu si nemá co říct, protože opustil manželku kvůli dívce, kterou potkal na diskotéce.

Reklama

Související témata: