Hlavní obsah

Došla nám šťáva, zoufá si loňský mistr ze Stuttgartu

Vítězové loňského ročníku německé Bundesligy ze Stuttgartu po prohře v Rostocku tentokrát nestačili doma na Hannover 96 a prohráli 0:2. Po devíti mistrovský zápasech tak patří Vfb až dvanáctá příčka a na vedoucí Bayern ztrácí deset bodů. "Procházíme kritickým obdobím," bědoval trenér domácích Armin Veh.

Článek

S hodnocením zápasu pochopitelně nebyl spokojený kouč Armin Veh, jehož tým podruhé za sebou prohrál a po loňské mistrovské sezóně prozatím okupuje až jedenácté místo v bundesligové tabulce. "Nebyli jsme dobře fyzicky připraveni a nevyužili několik slibných příležitostí. Procházíme kritickým obdobím, ztratili jsme zápasy, v nichž jsme byli lepším týmem, ale dnes jsme byli horší. Hannover vyhrál zaslouženě. Máme před sebou ale další důležitá utkání," svěřil se na pozápasové konferenci novinářům trenér domácích.

Prvním klíčovým okamžikem zápasu bylo vyloučení domácího kapitána Meiry, který viděl od sudího Markuse Merka červenou kartu za ruku v pokutovém území. 51 000 diváků tak vidělo, jak jejich tým hraje osmdesát tři minut o deseti a s jednobrankovým mankem po proměněné panaltě Husztiho. Do poločasu ještě reagoval Armin Veh na nepříznivou situaci stáhnutím obránce Magnina a místo něj poslal na hřiště útočníka Maricu.

Vfb se tlačilo do útoku navzdoru nepříznivému stavu. Velkou šanci na vyrovnání měl domácí reprezentant Mario Gomez ve 32. minutě, ale hannoverský brankář Enke mu dobrým postavením šanci zmařil. "Od začátku zápasu jsem cítil, že dnes nebude můj nejlepší den. Necítil jsem se vůbec ve své kůži a se svým výkonem jsem velmi nespokojený," sypal si po utkání na hlavu popel dvaadvacetiletý fotbalista. "Naše baterie jsou prázdné," připomněl Gomez porci šesti zápasů v 18 dnech.

Definitivní naděje na zisk alespoň jednoho bodu uťal domácím opět Huszti, když sedm minut po zahájení druhého poločasu překonal hlavou gólmana Vfb Schäfera, po centru Cherundola z pravé strany. Přestože Stuttgart nechtěl složit zbraně a snažil se zápas alespoň zdramatizovat, kýžený kontaktní gól se mu vstřelit nepodařilo.

"Měli jsme strašný vstup do utkání a individuální chyby nás sráželi k zemi," viděl příčiny neúspěchu záložník červenobílých Sami Khedira. "Dnes jsme zažili další zklamání, ale musíme se vzchopit. Potřebujeme pojovat, abychom se dostali zpět na vítěznou vlnu a vidět další zápasy pozitivně," doplňuje Khedira na závěr jeho parťák ze zálohy Pavel Pardo.

Reklama

Související témata: