Hlavní obsah

Fenin odchází za 120 miliónů do Eintrachtu Frankfurt

PRAHA

Kanonýr stříbrné dvacítky a FK Teplice Martin Fenin už je hráčem bundesligového Eintrachtu Frankfurt nad Mohanem. Německý klub za něj zaplatí svoji rekordní přestupovou sumu 4,5 miliónů eur, což je asi 120 miliónů korun. Český reprezentační útočník by se měl k týmu připojit nejpozději do 6. ledna. "Vše je domluveno, podpis už bude jen formalitou," řekl Právu ředitel severočeského klubu František Hrdlička. Přestupy Pospěcha, Papadopulose a Kollera možná po Novém roce.

Článek

„K penězům se nebudu vyjadřovat, ale v pátek letíme do Frankfurtu společně s Martinem a teplickým ředitelem Františkem Hrdličkou podepsat smlouvu do léta 2012. Tu Martinovu ještě lehce doladíme. Čekají ho také lékařské testy a tisková konference,“ potvrdil Právu informaci hráčův manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest International s tím, že Fenin se k mužstvu připojí nejpozději do Tří králů, kdy Eintracht odlétá na soustředění do Portugalska. Trenér Funkel počítá s Feninem do útoku vedle Amanatidise nebo jako s ofenzivním záložníkem.

„Vše je domluveno, podpis už bude jen formalitou. Máme finanční podíl i na případném prodeji a další bonusy za počet odehraných utkání. Nemuseli jsme prodávat, ale Martin si přál odejít, tak jsme mu vyhověli. Budeme hledat útočníka, šanci však dostane i náš odchovanec a další ze stříbrných mladíků z mistrovství světa Jakub Mareš,“ řekl Právu František Hrdlička. Už v létě Teplice prodali do Wolfsburgu za 140 mil. korun Edina Džeka.

Na spadnutí je i přestup Zdeňka Pospěcha ze Sparty do Wolfsburgu. „Zdeněk strávil Vánoce v Opavě. Ještě do konce roku budou pokračovat jednání mezi kluby. My jsme s Wolfsburgem na smlouvě dohodnuti,“ uvedl Zíka, který pracuje také na přestupu Michala Papadopulose z Leverkusenu do Chotěbuzi. „Bayer se k této možnosti staví kladně. Michal také, měl by pravidelně hrát a pomoci Chotěbuzi k záchraně v bundeslize,“ prozradil Zíka. Norimberk dále usiluje o získání Jana Kollera z Monaka. Kluby už jsou údajně domluvené. „Pokračovat v jednáních se bude až po Novém roce,“ dodal Paska.

Reklama

Související témata: