Hlavní obsah

Norimberk stále jedná s Monakem o odstupném za Kollera

NORIMBERK

Norimberk se stále ještě nedohodl s Monakem na podmínkách, za nichž by účastník francouzské ligy byl ochoten uvolnit českého fotbalistu Jana Kollera. Požadované dva milióny eur (přes 52 miliónů korun) vítěz Německého poháru podle pátečního vyjádření nezaplatí. Další překážkou Kollerova přestupu je fakt, že Monako za něj dosud nenašlo náhradu.

Článek

Koller už se prý na angažmá v Norimberku dohodl a německý klub nyní intenzivně jedná s knížecím celkem. "Jsme s Monakem v neustálém kontaktu," řekl sportovní manažer bavorského klubu Martin Bader listu Nürnberger Zeitung.

Představy obou stran o výši odstupného se stále výrazně liší. Dva milióny však Norimberk v žádném případě nezaplatí. "Je to trochu jako mikádo. Kdo se první pohne, prohrává," popsal současné jednání Bader.

Koller, kterému bude v březnu 35 let, by měl v Norimberku podepsat smlouvu nejméně do léta 2009, spíše však ještě o rok delší. V klubu doufají, že se k týmu připojí 4. ledna při zahájení zimní přípravy, nebo nejpozději o pět dní později při odletu mužstva na soustředění do Portugalska.

Pokud 202 centimetrů vysoký útočník do Norimberku přestoupí, sejde se v týmu se spoluhráči z reprezentace Tomášem Galáskem a brankářem Jaromírem Blažkem. Bývalý hráč Dortmundu by se také mohl těšit na duel Poháru UEFA s Benfikou Lisabon, protože v dresu Monaka letos do evropských pohárů nezasáhl.

Reklama

Související témata: