Hlavní obsah

Labbadia zažil zvláštní uvítání v Hertě a vzdal se většiny platu

Berlín

Bruno Labbadia toho během trenérské kariéry zažil už hodně, ale pondělní nástup v Hertě Berlín byl v mnohém jiný. V době pandemie koronaviru si na uvítanou nemohl s nikým podat ruku, trénink fotbalistů včetně Vladimíra Daridy vedl z dostatečné vzdálenosti a jen v malých skupinkách. A také se vzdal velké části platu, dokud německá liga nezačne. Zatím je přerušená minimálně do konce dubna.

Foto: Handout, Reuters

Hertha BSC představila na tiskové konferenci nového kouče - je jím Bruno Labbadia.

Článek
Fotogalerie

Čtyřiapadesátiletý bývalý bundesligový kanonýr Labbadia naposledy působil ve Wolfsburgu, který v minulé sezoně dovedl do pohárové Evropy, ale v létě kvůli neshodám s vedením v klubu skončil. Předtím vedl i Hamburk, Leverkusen a Stuttgart. Ode dneška je oficiálně koučem Herthy a bude s ní bojovat o udržení.

S hráči Herthy zatím může trénovat jen ve skupinkách maximálně po osmi lidech. "Je to extrémně neobvyklá situace. Musím přemýšlet o spoustě věcí, ale nemůžu si s nikým potřást rukou, vzít ho stranou a něco si říct..., ale co se dá dělat. Musím připravit tým na den X, jak nejlépe umím," řekl.

Foto: Handout, Reuters

Nový trenér bundesligového týmu Hertha BSC Bruno Labbadia a jeho asuistent Eddy Soezer během tréninku.

V této sezoně je Labbadia již čtvrtým trenérem berlínského celku. "Je to můj vysněný klub. Těším se na tuto výzvu a vidím v Hertě velký potenciál," uvedl. Ředitel klubu Michael Preetz ocenil, že nový kouč v těžké době ukázal solidaritu a vzdal se peněz. "Je to velké a pozoruhodné gesto," uvedl.

Reklama

Související témata: