Hlavní obsah

Nejdražší akvizicí léta byl prý letos v Bayernu luxusní autobus

MNICHOV

Nejdražší akvizicí letošního léta v německém fotbalovém klubu Bayern Mnichov byl údajně autobus. Bundesligový tým si totiž za 500 000 eur (12 miliónů korun) pořídil luxusní dopravní prostředek, kterým se poprvé vydá na zápas v sobotu, kdy bavorský celek hraje v Kolíně nad Rýnem. Informovala o tom agentura AFP.

Článek

Na stadióny soupeřů v Německu i jinde v Evropě se budou hvězdy Bayernu dopravovat v maximálním pohodlí. Černý autobus s logem klubu na kapotě je vybaven například čtyřmi obrazovkami, na nichž mohou sledovat program stanic z celého světa, dále má přehrávač DVD, přístup na internet a kuchyňku. V ní řidička autobusu během zápasu připravuje jídla pro unavené hráče.

Po utkání si fotbalisti mohou pohodlně zdřímnout v příjemném prostředí, na stropě je tlumené osvětlení napodobující noční oblohu plnou hvězd.

"Tento autobus je velmi důležitý k tomu, aby hráči vyhrávali. Když přijedou na místo uvolnění a odpočatí, mohou na hřišti podávat dobré výkony," prohlásil generální manažer klubu Uli Hoeness.

Vedení Bayernu, který obhajuje mistrovský titul, nechtělo prozradit, na kolik klub přišly dvě hráčské posily letošního léta - Tim Borowski, jemuž skončila smlouva v Brémách, a Massimo Oddo, který přišel na hostování z AC Milán.

Fotbalový tým, který je nyní v tabulce bundesligy sedmý, také na žádost nového trenéra Jürgena Klinsmanna hodně investoval do tréninkového centra, které je údajně jedním z nejlepších na světě.

Reklama

Související témata: