Hlavní obsah

Hamburk ztratil vedení v tabulce, zlomila ho nepovedená půlhodina

BERLÍN

Fotbalisté Hamburku v nedělním zápase 5. kola německé bundesligy přišli o vedení v tabulce. Osudnými se jim staly tři branky hráčů Wolfsburgu během úvodních 28 minut. I když tým českého kapitána Davida Jarolíma až do konce tlačil, gólově se neprosadil. O něco více radosti si užil Jan Šimák, který nastoupil proti Karlsruhe v základní sestavě Stuttgartu, vítězný gól svého týmu však sledoval už jen z lavičky.

Článek

Sestava Wolfsburgu se tentokrát obešla bez vlivu českého fotbalu. Exteplický Bosňan Džeko utrpěl ve čtvrtečním pohárovém zápase s Rapidem Bukurešť tržnou ránu na čele, kterou spravilo až šest stehů, a tak jej trenér Felix Magath nechal celý zápas jen odpočívat na lavičce. Stoperu Šimůnkovi zase poraněný přitahovač stehenního svalu zřejmě zmařil šanci na proniknutí do základní sestavy.

Magath totiž konečně posadil stopera Costu, ale při Šimůnkově zranění musel dát důvěru Madlungovi. A německý obránce se za důvěru vzápětí odměnil a ve 22. minutě po závaru zvyšoval už na 2:0. Jarolímem vedený Hamburk pak definitivně srazila rána Grafiteho, a i když se ve druhém poločase oklepal a tlačil, nedokázal s výsledkem vůbec nic udělat.

Úspěšný David Jarolím

Jarolím měl z celého týmu nejlepší statistiky, zaznamenal hned 82 kontaktů s míčem, vyhrál 75 procent soubojů a měl téměř stoprocentní úspěšnost přihrávek. V největší šanci v 61. minutě mu ale střelu na poslední chvíli zblokoval obránce Barzagli.

Výkon stuttgartského Šimáka proti Karlsruhe měl pro změnu sestupnou tendenci. Na začátku byl hodně vidět a rozjížděl jednu nebezpečnou akci za druhou, ale pak udeřilo Karlsruhe a Šimák se začal vytrácet.

Přesto měl v 35. minutě velmi dobrou šanci. Pádil sám před brankáře Millera, ten ale jeho lob dokázal tečovat a míč před brankou definitivně odhlavičkoval dobíhající obránce Eichner. Šimák o přestávce střídal a jen sledoval, jak jeho spoluhráči v závěru dvěma góly rozhodli o výhře 3:1. Stuttgart se díky tomu posunul už na třetí místo, o skóre za bohatého nováčka z Hoffenheimu. Ten dnes potvrdil svou sílu čtyřgólovým přídělem do sítě Dortmundu.

Německá bundesliga - 5. kolo:
Wolfsburg - Hamburk 3:0 (15. Dejagah, 22. Madlung, 28. Grafite), Hoffenheim - Dortmund 4:1 (5. a 47. Ibiševič, 25. Salihovič, 67. Eduardo - 90+1. Santana), Stuttgart - Karlsruhe 3:1 (22. Khedira, 68. Gomez, 87. Marica - 8. Freis).

Reklama

Související témata: