Hlavní obsah

Bayern ukončil sérii bez vítězství, Štajnerův gól Hannoveru nestačil

Mistrovský Bayern Mnichov si po třech zápasech bez výhry připsal v bundeslize plný počet bodů. Zápas na hřišti Karlsruhe rozhodl v závěru kanonýr bavorského velkoklubu Klose. Na první místo tabulky se minimálně do neděle dostal nováček Hoffenheim, který deklasoval Hannover na jeho hřišti 5:2. Jen o gól méně viděli diváci v Brémách, kde domácí fotbalisté remizovali s Dortmundem 3:3.

Článek

Bayern se v této sezóně výsledkově i herně trápí a v osmém kole bundesligy zaznamenal teprve třetí vítězství. Hosté se dlouho nemohli prosadit přes obranu soupeře a vše nasvědčovalo tomu, že zápas skončí remízou. Tři minuty před koncem si však německý reprezentant Klose zpracoval přehrávku Odda a z hranice pokutového území přesně trefil roh soupeřovy branky.

Lídrem je překvapení sezóny Hoffenheim. Hannover nad ním sice na svém hřišti vedl ještě v 61. minutě zásluhou českého útočníka Jiřího Štajnera 2:1, ale soupeř pak během necelé půlhodiny nastřílel čtyři branky a popáté v sezoně zvítězil. Autor dvou gólů Bosnaň Ibiševič se s devíti brankami dostal do čela tabulky střelců.

V Brémách se odehrály dva úplně odlišné poločasy. První skončil bez branek, ale ten druhý se v závěrečné půlhodině změnil v šestigólovou přestřelku a drama až do posledního okamžiku. Hostující Borrusia dvakrát vedla o gól, ale v 88. minutě vyrovnal kanonýr Pizzaro, který navíc v první minutě nastavení poslal domácí poprvé do vedení. Brémy se z něho však neradovaly dlouho, protože v posledním možném okamžiku dorazil do brány odražený míč dortmundský Zidan, který svou první brankou po přestupu z Hamburku vyrovnal.

Německo - 8. kolo:
Brémy - Dortmund 3:3 (68. Baumann, 88. a 90.+1 Pizzaro - 59. Frei z pen., 72. Hummels, 90.+2 Zidan), Frankfurt - Leverkusen 0:2 (6. Helmes z pen., 61. Vidal), Hannover - Hoffenheim 2:5 (48. Schulz, 63. Štajner - 36. a 84. Ibiševič, 70. Obasi, 72. Salihovič, 80. Ba), Hertha Berlín - Stuttgart 2:1 (30. Nicu, 87. Kačar - 51. Cacau), Karlsruhe - Bayern Mnichov 0:1 (87. Klose), Kolín nad Rýnem - Chotěbuz 1:0 (40. Novakovič), Wolfsburg - Bielefeld 4:1 (5. a 34. Misimovič, 55. Madlung, 64. Lafite - 61. Laas).

Reklama

Související témata: