Hlavní obsah

Brankář Drobný připravil Hoffenheim o vedení v bundeslize

BERLÍN

Fotbalisté Hoffenheimu přišli o vedení v tabulce německé ligy, protože v neděli ve 12. kole nedokázali překonat českého brankáře Jaroslava Drobného v brance domácí Herthy Berlín. Po prohře 0:1 jsou v tabulce vinou horšího skóre druzí za Leverkusenem. O bod zpět je obhájce titulu Bayern Mnichov, který dnes porazil Schalke.

Článek

Drobný předvedl proti nejproduktivnějšímu týmu soutěže několik kvalitních zákroků a vychytal i nejlepšího hráče uplynulého měsíce bundesligy a lídra tabulky střelců Ibiševiče. Tým českého reprezentanta si vítězství zajistil dvacet minut před koncem díky gólu ukrajinského střelce Voronina a posunul se na páté místo.

Činil se i útočník Martin Fenin, který dvěma asistencemi pomohl Frankfurtu k remíze 2:2 se Stuttgartem. Z jeho přihrávek těžil řecký útočník Lyberopulos, který se nejprve trefil přesně k tyči a po změně stran měl po Feninově akci lehký úkol zblízka poslat míč hlavou do sítě.

Frankfurt však vedení neudržel, protože tři minuty před koncem vyrovnal kanonýr Gomez. Poslední půlhodinu v dresu Stuttgartu odehrál i český záložník Jan Šimák, který se vrátil po více než měsíc trvajícím zranění.

Německá fotbalová bundesliga - 12. kolo:
Frankfurt - Stuttgart 2:2 (18. a 66. Lyberopulos - 71. Lanig, 87. Gomez), Hertha Berlín - Hoffenheim 1:0 (70. Voronin), Schalke - Bayern Mnichov 1:2 (5. Farfan - 3. Toni, 31. Ribéry).

Reklama

Související témata: