Hlavní obsah

Žádná euforie. Většina Němců je proti zahájení bundesligy

Berlín/Praha

Většina Němců je proti znovuzahájení fotbalové bundesligy a rušení dosavadních karanténních opatření. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění pro televizi ARD. Opatření přijatá proti koronaviru v těchto dnech uvolňují všechny spolkové země, bundesliga znovu odstartuje v sobotu, i když bez diváků na tribunách.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Míč pro fotbalovou bundesligu.

Článek

Pro pokračování nejvyšší fotbalové soutěže se minulý týden vyslovili přední politici, ale její znovuzahájení považuje za správné jen 31 procent Němců. Opačný názor jich má 56 procent. Dokonce i zastánci dalšího uvolňování opatření jsou spíše proti startu fotbalové soutěže - 40 procent pro a 45 proti.

Pro zachování stávajících nařízení, mezi které patří třeba výrazné omezení kontaktu na veřejnosti, se v průzkumu vyslovilo 56 procent dotázaných, pro jejich větší uvolnění 40 procent.

Prodloužení opatření si nejčastěji přejí voliči sociální demokracie (74 procent) a Zelených (67 procent). Jejich rušení má největší podporu u příznivců svobodných demokratů (63 procent) a Alternativy pro Německo (61 procent).

Reklama

Související témata: