Hlavní obsah

Haalanda nepřekvapilo, že po koronavirové pauze opět skóroval

Přestože pandemie koronaviru zastavila německou fotbalovou ligu na více než dva měsíce, pauza se na útočníkovi Dortmundu Erlingu Haalandovi neprojevila. V sobotním duelu 26. kola, prvním v obnovené sezoně, proti Schalke 04 navázal na své předchozí výkony, znovu se zapsal mezi střelce a pomohl k výhře 4:0. Devatenáctiletého Nora nijak nezaskočilo, že se po dlouhé pauze trefil.

Foto: Pool, Reuters

Norský útočník Erling Braut Haaland z Dortmundu potvrdil i utkání proti Schalke pověst střelce.

Článek
Fotogalerie

"Nejsem stejný, sedm týdnů jsem nehrál žádný zápas. Celou tu dobu jsem ale tvrdě pracoval a nepřekvapilo mě, že jsem skóroval," citovaly oficiální stránky soutěže Haalanda, který v 29. minutě poslal Dortmund do vedení. U závěrečné trefy Raphaela Guerreira pak ještě asistoval.

Prosincová posila vestfálského celku ze Salcburku vstřelila v devátém ligovém zápase desátou branku. Celkem na ně Haaland potřeboval 541 minut. Rychleji se to v dějinách bundesligy povedlo jen Pacu Alcácerovi, který v ročníku 2018/19 rovněž v dresu Borussie zaznamenal úvodních deset bundesligových gólů za 281 minut.

Norský reprezentant vsítil 13. soutěžní branku ve 12. zápase za Dortmund. To se před Haalandem v Německu povedlo jen někdejšímu hráči Brém Klausi Matischekovi v roce 1965.

Reklama

Související témata: