Hlavní obsah

Haalanda nepřekvapilo, že po koronavirové pauze opět skóroval

Dortmund

Přestože pandemie koronaviru zastavila německou fotbalovou ligu na více než dva měsíce, pauza se na útočníkovi Dortmundu Erlingu Haalandovi neprojevila. V sobotním duelu 26. kola, prvním v obnovené sezoně, proti Schalke 04 navázal na své předchozí výkony, znovu se zapsal mezi střelce a pomohl k výhře 4:0. Devatenáctiletého Nora nijak nezaskočilo, že se po dlouhé pauze trefil.

Foto: Pool, Reuters

Norský útočník Erling Braut Haaland z Dortmundu potvrdil i utkání proti Schalke pověst střelce.

Článek
Fotogalerie

"Nejsem stejný, sedm týdnů jsem nehrál žádný zápas. Celou tu dobu jsem ale tvrdě pracoval a nepřekvapilo mě, že jsem skóroval," citovaly oficiální stránky soutěže Haalanda, který v 29. minutě poslal Dortmund do vedení. U závěrečné trefy Raphaela Guerreira pak ještě asistoval.

Prosincová posila vestfálského celku ze Salcburku vstřelila v devátém ligovém zápase desátou branku. Celkem na ně Haaland potřeboval 541 minut. Rychleji se to v dějinách bundesligy povedlo jen Pacu Alcácerovi, který v ročníku 2018/19 rovněž v dresu Borussie zaznamenal úvodních deset bundesligových gólů za 281 minut.

Norský reprezentant vsítil 13. soutěžní branku ve 12. zápase za Dortmund. To se před Haalandem v Německu povedlo jen někdejšímu hráči Brém Klausi Matischekovi v roce 1965.

Reklama

Související témata: