Hlavní obsah

Podolski chce odejít z Bayernu, ten ho ale nepustí

Německý reprezentační útočník Lukas Podolski chce odejít z Bayernu Mnichov, kde se za dva a půl roku nedokázal plně prosadit do základní sestavy. Vedení bavorského velkoklubu však třiadvacetiletého hráče minimálně v lednovém přestupním období pustit nehodlá.

Článek

"Rozhodl jsem se, že bych rád odešel v zimě z Bayernu. Už jsem řekl na klubu, že chci pryč," řekl listu Bild Podolski, jenž uvažoval o přestupu z Mnichova už v létě.

Navzdory jeho slabé produktivitě si ho však chce trenér Jürgen Klinsmann nechat. "Chceme jít do druhé části sezony alespoň se čtyřmi útočníky a jedním z nich je Podolski," řekl sám bývalý útočník Klinsmann na pondělní tiskové konferenci před utkáním Ligy mistrů se Steauou Bukurešť.

Velký talent německého fotbalu Podolski přišel do Bayernu z Kolína nad Rýnem, poté co na domácím mistrovství světa v roce 2006 získal cenu pro nejlepšího mladého hráče. Dosud však za mnichovský klub vstřelil jen dvanáct ligových gólů, i když v reprezentaci má vynikající bilanci 31 branek v 60 zápasech.

Jeho šance pravidelně nastupovat nejspíš ještě klesnou po lednovém příchodu amerického útočníka Landona Donovana na několikaměsíční hostování.

Reklama

Související témata: