Hlavní obsah

Rozhodčí v Německu ukázal dvě karty najednou a hrozí mu trest

Rozhodčí v druhé německé fotbalové lize pobavil v neděli diváky kabaretním kouskem, který ale nenašel příznivou odezvu u jeho šéfů ve svazu. Sedmadvacetiletý sudí Thomas Metzen ukázal v duelu Mohuč - St. Pauli žluté karty dvěma hráčům najednou a za tuto neobvyklou show mu hrozí trest.

Foto: rhein-erft-online.ksta.de

Fotbalový rozhodčí Thomas Metzen

Článek

Rozhodčí využil momentu, kdy hodlal varovat domácího Miroslava Karhana a hostujícího Floriana Brunse. Místo toho, aby nejprve dal žlutou jednomu hráči a až poté druhému, k překvapení všech vytáhl z kapes dvě karty a s každou v jedné ruce udělil své varování.

Pravidla sice takový kousek výslovně nezakazují, nicméně svazoví šéfové z něj příliš velkou radost neměli. "Rozhodčí není na trávníku od toho, aby dělal show. Metzen tím poškodil sám sebe i všechny ostatní rozhodčí," řekl v úterý listu bývalý mezinárodní arbitr a expert na rozhodčí v Německém fotbalovém svazu (DFB) Hellmut Krug.

"Kdyby udělal nějakou velkou chybu, nikdo by nemluvil o milém gagu, ale ptal by se, jak je možné, že DFB nechá pískat bundesligový zápas takového ochotníka," zlobil se Krug.

Podle Bildu musí Metzen zapomenout na to, že se v nejbližší době posune z druhé nejvyšší soutěže až do elitní bundesligy. "Byla to chyba, nechal jsem se unést," kál se rozhodčí. Stejný "karetní trik" už ovšem tento sudí údajně předvedl loni v přípravném utkání Mönchengladbachu proti Duisburgu, tehdy ho však nepřistihli fotografové ani televizní kamery.

Reklama