Hlavní obsah

Ještě to nebyl knokaut, věří kouč Brém po debaklu s Leverkusenem

Brémy

Fotbalisté Brém se po dvouměsíční koronavirové pauze vrátili do německé ligy domácím debaklem 1:4 s Leverkusenem a zkomplikovali si boj o záchranu. Podle trenéra Floriana Kohfeldta to pro předposlední tým tabulky ale ještě neznamená knokaut a musí zůstat pozitivní.

Foto: Pool, Reuters

Trenér Brém Florian Kohfeldt při utkání s Leverkusenem.

Článek

Trápící se Werder prohrál šestý z posledních sedmi bundesligových zápasů a po 26 kolech ztrácí pět bodů na šestnáctý Düsseldorf, který drží barážovou příčku. Brémy mají utkání k dobru, jenže také nelichotivou sérii sedmi domácích porážek.

"Je před námi hodně práce, ale stále máme velkou naději. Tohle pro nás není knokaut," citovala Kohfeldta německá média. "V příštím zápase je potřeba hrát více v rytmu. Teď ale nemůžu tým pranýřovat. Musíme zůstat pozitivní, jinak to nepůjde a lano se přetrhne," přidal sedmatřicetiletý kouč.

Kohfeldt má navzdory dalšímu nezdaru důvěru vedení klubu. "Trvám na tom, že Florian je tím správným trenérem pro tuhle situaci, tenhle tým a tenhle klub," řekl sportovní ředitel Frank Baumann během dnešní online tiskové konference. "V příštích týdnech nás čeká maraton, ne sprint na 90 minut," dodal.

Brankáře Brém Jiřího Pavlenku na prázdném stadionu jako první překonal ve 28. minutě Kai Havertz. Za dvě minuty sice odpověděl český obránce Theodor Gebre Selassie, ale hned ve 33. minutě Leverkusenu vrátil vedení Havertz další hlavičkou. Po hodině hry přidal třetí gól Mitchell Weiser a v 78. minutě uzavřel skóre Kerem Demirbay.

"Nedokázali jsme vyrovnat na 2:2 a oni hned z brejku dali na 3:1. To byl rozhodující okamžik. Pak už bylo těžké to otočit a zvítězit," konstatoval Gebre Selassie.

"Až do stavu 1:3 to byl docela otevřený zápas. Leverkusen pokaždé využil svoje příležitosti, v některých situacích jsme nehráli dobře a špatně bránili. Samozřejmě s výkonem týmu nemohu být spokojený," řekl trenér Kohfeldt, který vede tým od roku 2017.

Brémy mají s 59 inkasovanými góly nejhorší obranu soutěže, Pavlenka pouze v jednom utkání aktuálního ročníku udržel čisté konto. "Dostali jsme příliš laciné branky. Dali jsme do toho všechno, ale nestačilo to. Soupeř byl lepší, víc běhal. Musíme si zápas rozebrat. Máme před sebou devět finále," prohlásil kapitán Werderu Niklas Moisander před zbytkem soutěže.

s

Reklama

Související témata: