Hlavní obsah

Šimákova branka přinesla Stuttgartu výhru nad Schalke

BERLÍN

Český fotbalista Jan Šimák svou první brankou v sezóně pomohl Stuttgartu k vítězství 2:0 proti Schalke 04. Osladil tak ligovou premiéru novému trenérovi Stuttgartu Marcusi Babbelovi, naopak Schalke utrpělo třetí prohru z posledních čtyř zápasů.

Článek

Stuttgart v předchozích pěti utkáních nevyhrál a ani v neděli to s ním nevypadalo lépe, když po čtvrthodině hry rozhodčí odpískal penaltu ve prospěch Schalke. Jenže brankář Lehmann Farfánův pokus chytil a dal svým spoluhráčům šanci. Tu domácí využili až v 79. minutě, kdy si Šimák zpracoval dlouhý pas a levačkou poslal domácí do vedení. V tom okamžiku byl český záložník na hřišti necelých pět minut. Chvíli nato vedení pojistil Gomez.

Hamburk před čtvrtečním zápasem Poháru UEFA s pražskou Slavií jen remizoval 1:1 se zachraňující se Bochumí. Alespoň bod zachránil hostům chorvatský kanonýr Olič, který dvacet minut před koncem odpověděl na gól slovenského útočníka Stanislava Šestáka z prvního poločasu.

Trenér Hamburku Martin Jol dal dnes šanci sestavě Rost - Boateng (58. Olič), Reinhardt, Mathijsen, Aogo - Alex Silva - Demel, Jarolím, Jansen (65. Thiago Neves) - Guerrero (85. Trochowski), Petrič.

Německo - 15. kolo:
Bochum - Hamburk 1:1 (39. Šesták - 70. Olič), Dortmund - Wolfsburg 0:0, Stuttgart - Schalke 2:0 (79. Šimák, 83. Gomez).

Reklama