Hlavní obsah

Štajner skóroval, ale ke gólu pomohl i soupeři

MNICHOV

Gól českého útočníka Jiřího Štajnera fotbalistům Hannoveru k bodovému zisku v utkání německé ligy s Wolfsburgem nestačil. Štajner o chvíli později nechtěně pomohl překonat i vlastního gólmana a podepsal se pod výhru Wolfsburgu 2:1. Hannover tak má na sestupové příčky stále jen čtyřbodový náskok.

Článek

Wolfsburg svou herní převahu zužitkoval po půlhodině hry, kdy si obránce Zaccardo naběhl až na hrot útoku a po povedené kombinaci se spoluhráči protlačil míč přes brankáře. Hannover se dokázal vzpamatovat a v 59. minutě si Štajner z druhé vlny naběhl na přetažený centr a ranou z voleje mířil přesně na zadní tyč. Již za další čtyři minuty domácí zahrávali přímý kop, Misimovič zatočil míč na branku a i díky lehké teči Štajnera se mohl radovat z vítězného gólu.

V závěru zápasu byl za faul vyloučen hostující brankář Fromlowitz a musel za něj zaskočit záložník Rosenthal. Svou roli zvládl na výbornou, protože dokonce chytil domácímu střelci Džekovi pokutový kop.

Po páteční prohře vedoucího Hoffenheimu s Bayernem se čelo tabulky vyrovnalo, pátý Hamburk po dnešní výhře 2:1 nad Kolínem ztrácí na první místo již jen čtyři body. O vítězství čtvrtečního přemožitele pražské Slavie v Poháru UEFA se dvěma góly postaral chorvatský útočník Petrič.

Bundesliga - 16. kolo:
Kolín nad Rýnem - Hamburk 1:2 (83. Novakovič - 15. a 31. Petrič), Wolfsburg - Hannover 2:1 (32. Zaccardo, 63. Misimovič - 59. Štajner).

Reklama

Související témata: