Hlavní obsah

Šimůnkovi svitla naděje, konkurent Costa chce odejít

WOLFSBURG

Nečekaného povzbuzení se hned na úvod zimní přípravy dočkal fotbalový obránce Jan Šimůnek z Wolfsburgu. Mladý český stoper se celý podzim nemohl prosadit do sestavy, teď ale jeho největší konkurent Ricardo Costa ohlásil odchod z klubu. Portugalec jedná o návratu do vlasti se Sportingem Braga a přestoupit by mohl už v lednu.

Článek

Na podzim Šimůnek jen toužil po šanci v prvním týmu, a když se konečně na bundesligový trávník dostal, měla jeho účast podobu jediné minuty. A tak začal přemýšlet o odchodu. Do Německa přitom odešel v létě 2007 jako hvězda a celou první sezónu patřil k oporám týmu, jenže pak klub koupil na jeho post za rekordních deset miliónů eur (asi 270 miliónů korun) Itala Barzagliho.

Teď už ale český hráč působí docela jinak. "Začal nový rok a nanovo se bojuje i o místa v základu. Letos chci hrát stabilně bundesligu a vím, že na ni mám," citoval Šimůnka deník Wolfsburger Algemeine Zeitung. "Loni jsem dělal spoustu chyb. A i na tréninku to nebylo zdaleka to, co bych si představoval," uznal jedenadvacetiletý obránce.

Elán mu do žil vlily především zprávy z Portugalska. Druhý ze stoperů Ricardo Costa si totiž prodloužil dovolenou ve vlasti a místo začátku zimní přípravy začal jednat o přestupu do Sportingu Braga. Nakonec sice svolil k návratu a již během čtvrtka se má ukázat na soustředění Wolfsburgu ve španělském Jerezu, svou budoucnost prý ale vidí už jasně. Odejít chce nejpozději v létě, raději ale už během ledna.

Reklama

Související témata: