Hlavní obsah

Bílek se v Kaiserslauternu už může vrátit k týmu

KAISERSLAUTERN

Trenér fotbalistů druholigového Kaiserslauternu Milan Šašič zrušil "klatbu" nad záložníkem Jiřím Bílkem, kterého na konci minulého týdne vyřadil z týmu kvůli tomu, že si nová česká posila nenechala píchnout injekci do zraněné achillovky. Bílkovo odloučení od mužstva však netrvalo dlouho, po vzájemné debatě nyní Šašič vybídl Bílka k návratu. Pětadvacetiletý středopolař tak učiní hned poté, co dokončí léčbu na rehabilitační klinice, kde nyní pracuje na zlepšení svého zdravotního stavu.

Článek

"Jsem moc rád, že to tak dopadlo. Přece jenom to nebylo nic příjemného, když mě trenér krátce po příchodu do Kaiserslauternu vyřadil z mančaftu. Ale v pondělí večer jsme si sedli, všechno vysvětlili a já mu řekl, že se už podobné nedorozumění nebude opakovat," řekl ve středu ČTK Bílek, který do německého klubu zamířil na začátku ledna z Liberce.

Bílek se do svízelné situace dostal v závěru minulého týdne, kdy u klubového lékaře odmítl kortizonovou injekci do zanícené achillovky. Odchovanec pražské Sparty a synovec jejího někdejšího hvězdného záložníka a posléze trenéra Michala Bílka se k takovému kroku odhodlal poté, co mu injekce několik dní předtím nepomohla. "Slyšel jsem, že s tím spousta fotbalistů neměla dobré zkušenosti, ale pak mi tady lidé v klubu říkali, že v tomto případě nešlo o ten klasický kortizonový preparát," vysvětloval Bílek.

V budoucnu by se prý zachoval jinak

"Hodně za to mohlo i to, že jsem si s lékařem moc nerozuměl, moje němčina ještě není na takové úrovni. Doktor mi to moje rozhodnutí sice nijak nevymlouval, ale trenérovi se to vůbec nelíbilo. Vůbec jsem nemohl ani do kabiny k týmu, ale kluci mě psychicky podporovali," uvedl Bílek.

Kdyby se prý podobná situace měla opakovat, zachoval by se prý v budoucnu jinak. "Asi bych už tu injekci neodmítl. Trenér je přece jenom hodně striktní a vyžaduje absolutní profesionalitu," zdůraznil Bílek.

Ze všeho nejvíc si teď přeje, aby se brzy dal do pořádku a znovu mohl začít s plnohodnotným tréninkem. V posledních dnech se však prý všechno začíná obracet k lepšímu. "Určitě se to posunulo, za takové dva dny bych se už mohl připojit k týmu," uvedl Bílek. Ten zmeškal pondělní premiéru druhé německé ligy, v níž Kaiserslautern doma ve šlágru soutěže remizoval s vedoucí Mohučí a nyní ztrácí na čtvrtém místě bod na vedoucí Freiburg.

Bílek však ani při momentální indispozici nezahálí. "Od rána do večera jsem na nohách. Hodně času trávím na rehabilitaci a makám na sobě, když mám chvíli volno, ležím v učebnicích němčiny. A také jsem si stihl najít krásný dvoupokojový byt kousíček od stadionu," pravil potěšeně někdejší dlouholetý juniorský reprezentant.

Reklama

Související témata: