Hlavní obsah

Bundesliga uvažuje o zmírnění pravidel, z tribun zmizí roušky

Německá fotbalová liga (DFL) uvažuje o zmírnění hygienických pravidel zavedených kvůli šíření koronaviru. Podle časopisu Kicker vedení DFL, sdružující dvě nejvyšší soutěže, vyslyší volání trenérů a funkcionářů a nebude vyžadovat u náhradníků sedících na tribuně roušky. Odstupy ale budou muset dodržovat dál.

Foto: Pool, Reuters

Náhradníci Kolína na tribuně. Ilustrační foto.

Článek

Pro uvolnění pravidel vzhledem k ustupující pandemii se vyslovilo už více bundesligových osobností. "Těžko se přijímá, že zatímco lidé v kavárně si mohou vypít svoje cappuccino bez ochrany úst, naši asistenti, náhradní hráči a my funkcionáři musíme na tribuně s velkými odstupy na čerstvém vzduchu sedět v rouškách," řekl sportovní šéf Leverkusenu a mistr světa z roku 1990 Rudi Völler.

Další zmírnění pravidel by se podle Kickeru mělo týkat médií. Zvýší se počet akreditovaných novinářů na stadionu (zatím deset) i fotografů (nyní tři).

Vedení DFL už zároveň přemýšlí o nové sezoně a možnosti, že by od ročníku 2020/21 mohli chodit na stadion fanoušci. "Už jsme zahájili rozhovory se spolkovým ministerstvem zdravotnictví s výhledem možnosti, že by byli na zápasy postupně vpouštěni diváci," citoval Kicker šéfa DFL Christiana Seiferta.

Německá bundesliga se v polovině května po koronavirové pauze rozběhla jako jedna z prvních v Evropě. Do konce prvoligové sezony zbývají sehrát čtyři kola.

Reklama

Související témata: