Hlavní obsah

Dva fotbalisté Hoffenheimu čelí podezření z dopingu

FRANKFURT

Kontrolní komise německého fotbalového svazu podala žádost na Německý antidopingový úřad, aby prošetřil fotbalisty bundesligového Hoffenheimu Andrease Ibertsbergera a Christopha Jankera. Oba vzbudili podezření po zápase s Mönchengladbachem 7. února při dopingové kontrole, na níž přišli pozdě na kontrolu. Pozitivní test nicméně neměli.

Článek

Oba podezřelí porušili antidopingový předpis, když ihned po závěrečném hvizdu nezamířili ke kontrolu, ale odebrali se do šatny a ke kontrole dorazili až s desetiminutovým zpožděním. Fotbalový svaz nyní zvažuje, zda proti oběma fotbalistům povede disciplinární řízení.

Celá kauza se podobá té, kterou v lednu řešili v Itálii. Tam dostali Daniele Mannini a Davide Possanzini roční zákaz startu za to, že v prosinci 2007 během působení v druholigové Brescii dostavili pozdě k odběru vzorku.

Hoffenheim ve své první sezoně v nejvyšší německé soutěži šokoval fotbalovou Evropu, když přezimoval na čele tabulky. Aktuálně mu patří druhá příčka se ztrátou jediného bodu na vedoucí Herthu Berlín.

Pokud by oba fotbalisté museli čelit disciplinárnímu trestu, velkou ztrátou by byla především absence rakouského beka Ibertsbergera, který je stálým členem základní sestavy. Dvaadvacetiletý Janker je náhradníkem na pozici stopera.

Reklama