Hlavní obsah

Německé fotbalové kluby přijdou o 150 milionů eur na TV právech

Berlín

Německé fotbalové kluby podle magazínu Kicker přijdou kvůli pandemii koronaviru na televizních právech o 150 milionů eur (zhruba čtyři miliardy korun). Podle současného kontraktu se mezi 36 týmů z první a druhé ligy mělo v následující sezoně rozdělit 1,35 miliardy eur (přibližně 36 miliard korun), nyní to ale bude 1,2 miliardy eur (zhruba 32 miliard korun). Kicker se odvolává na dopis, který finanční komise Německé fotbalové ligy (DFL) v pátek rozeslala klubům.

Foto: Pool, Reuters

I tým z Kolína nad Rýnem přijde o část peněz na televizních právech.

Článek

Po březnovém přerušení bundesligy kvůli šíření nového typu koronaviru výkonný ředitel DFL Christian Seifert na konci dubna prohlásil, že se DFL dohodla s téměř všemi mediálními partnery na předčasném vyplacení prémií. Na dubnové valné hromadě DFL rozdělila mezi 36 klubů 51 milionů eur (přibližně 1,36 miliardy korun). Dalších 200 milionů eur (5,35 miliardy korun) inkasují kluby po dokončení sezony.

Podle Kickeru obdrží kluby v následujících dnech sedm milionů eur (kolem 187 milionů korun) za mezinárodní marketingová práva.

Podle analýzy společnosti Deloitte může bundesliga těžit z toho, že po koronavirové pauze začala z velkých evropských soutěží nejdříve, už v polovině května. V minulé sezoně činily celkové tržby 89 miliard korun, německá liga byla třetí nejvýnosnější soutěží na kontinentu za Anglií a Španělskem.

Reklama