Hlavní obsah

Wolfsburg vyrovnal desátou výhrou za sebou rekord německé ligy

WOLFSBURG

Fotbalisté Wolfsburgu dál útočí na německý titul. V duelu s Leverkusenem potvrdili svou jarní formu a po výsledku 2:1 si připsali již desáté vítězství po sobě, čímž vyrovnali bundesligový rekord. Zápas rozhodl pět minut před koncem svým druhým gólem v utkání kanonýr Grafite. Wolfsburg má v čele tabulky stále náskok tří bodů před Bayernem Mnichov, který vybojoval nejtěsnější vítězství v Bielefeldu.

Článek

Leverkusen sice odehrál s domácími vyrovnanou partii, ale v koncovce byl nebezpečnější Wolfsburg. Hosty podržel brankář René Adler, jenž chytil několik jasných šancí včetně dvou velkých příležitostí bývalého teplického kanonýra Edina Džeka. Německý reprezentant nestačil pouze na penaltu Brazilce Grafiteho v polovině první půle.

Po změně stran Leverkusen začal velkým náporem, ze kterého nejprve vytěžil nastřelené břevno a po několika zahozených šancích i vyrovnání. Svým prvním ligovým gólem v kariéře se o to zasloužil mladý záložník Toni Kroos, který je v Leverkusenu na hostování z Bayernu Mnichov.

Ani Kroosův gól jeho kmenovému týmu ke snížení ztráty na Wolfsburg nakonec nepomohl. Pět minut před koncem utekl obraně znovu Grafite a rozhodl o výhře domácích. Dvaadvacátou trefou v sezoně si upevnil vedení mezi střelci.

Šimůnek i Kadlec hráli

Za vítěze odehrál celé utkání český stoper Jan Šimůnek, stejně jako na straně soupeře levý bek Michal Kadlec, jenž uviděl pátou žlutou kartu v této sezoně. Příští zápas s Karlsruhe proto zmešká.

Bayern se na hřišti Bielefeldu na zisk všech bodů hodně nadřel. O vítězství 1:0 rozhodl v 64. minutě italský ostrostřelec Luca Toni po spolupráci s Franckem Ribérym. Domácí, v jejichž sestavě znovu chyběl stoper Radim Kučera, i přes závěrečnou snahu vyrovnávací branku nedali.

Návrat Martina Fenina po zranění žeber pomohl Frankfurtu ke zlepšenému výkonu a vítězství 4:1 nad zachraňujícím se Mönchengladbachem. Český útočník připravil vítězný gól pro spoluhráče z útoku Nikose Lyberopulose. Pro Fenina to byla již devátá asistence v této sezoně. Frankfurt se výhrou prakticky zachránil v bundeslize, na sestupové příčky má již devítibodový náskok.

Odchovanec teplického fotbalu odehrál s ochranným krunýřem na hrudi 88 minut. Na straně poražených strávil na hřišti celý zápas Tomáš Galásek.

Do boje o korunu pro krále střelců se ještě snaží promluvit Mario Gomez ze Stuttgartu. Hattrickem zařídil vítězství 3:0 proti Kolínu nad Rýnem a na kontě má 18 přesných zásahů.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:
Bielefeld - Bayern Mnichov 0:1 (64. Toni), Bochum - Dortmund 0:2 (11. Owomoyela, 54. Valdéz), Frankfurt - Mönchengladbach 4:1 (40. Meier, 47. Lyberopulos, 80. Russ, 89. Fink - 75. Daems z pen.), Karlsruhe - Hoffenheim 2:2 (33. Freis, 65. Federico - 28. Salihovič, 48. Teber), Kolín nad Rýnem - Stuttgart 0:3 (16., 55. a 71. Gomez), Wolfsburg - Leverkusen 2:1 (23. z pen. a 85. Grafite - 53. Kroos).

Reklama

Související témata: