Hlavní obsah

Dortmund koupil z Birminghamu talentovaného záložníka Bellinghama

Dortmund

Fotbalisté Dortmundu získali z Birminghamu talentovaného sedmnáctiletého záložníka Judea Bellinghama. Německý celek s anglickým mládežnickým reprezentantem podepsal dlouhodobou smlouvu a počítá s tím, že se hned připojí k A-týmu.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Dortmundu získali z Birminghamu talentovaného sedmnáctiletého záložníka Judea Bellinghama.

Článek

Borussia přestupovou částku nezveřejnila, podle médií za Bellinghama zaplatila 25 milionů eur (665 milionů korun). "Má ohromný potenciál, který budeme společně rozvíjet," řekl sportovní ředitel Michael Zorc.

Bellingham v této sezoně druhé anglické ligy odehrál za Birmingham 40 zápasů a vstřelil čtyři branky. Loni v srpnu se stal v 16 letech a 38 dnech nejmladším debutantem v historii klubu.

"Nemůžu se dočkat, až se představím před 80 tisíci fanoušky na jednom z nejkrásnějších stadionů na světě. Doufejme, že to bude co nejdříve," uvedl Bellingham, jenž následoval příkladu krajana Jadona Sancha. Také on přišel do Dortmundu coby sedmnáctiletý z Manchesteru City před třemi lety a hned v první sezoně začal nastupovat za A-tým. Postupně se dostal i do seniorské reprezentace.

Reklama

Související témata: