Hlavní obsah

Kadeřábka bude v Hoffenheimu trénovat mladý Hoeness

Praha

Novým trenérem Hoffenheimu, kde už pět let působí český reprezentant Pavel Kadeřábek, je Sebastian Hoeness. Člen slavné německé fotbalové rodiny podepsal ve svém prvním bundesligovém působišti smlouvu do roku 2023.

Foto: Profimedia.cz

Novým trenérem Hoffenheimu je Sebastian Hoeness

Článek

Osmatřicetiletý Hoeness je synem bývalého manažera Herthy Berlín Dietera Hoenesse a synovcem dlouholetého šéfa Bayernu Mnichov Uliho Hoenesse. V minulé sezoně vedl mladý trenér béčko Bayernu a překvapivě s ním vyhrál třetí ligu.

"Práce v Hoffenheimu je výzva, na kterou se strašně těším. Základní filozofie klubu je stejná jako moje představa o fotbalu - ofenzivně, odvážně, flexibilně a stále aktivně," uvedl Hoeness, jenž ukončil hráčskou kariéru před deseti lety. Během ní působil také krátce v Hoffenheimu, když byl tým ještě v regionální soutěži.

Hoeness nahradí na pozici hlavního kouče Nizozemce Alfreda Schreudera, jenž byl v červnu propuštěn čtyři kola před koncem sezony. Pod vedením šestičlenného dočasného trenérského štábu obsadil tým v konečné tabulce šesté místo a zajistil si tak účast v Evropské lize

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články