Hlavní obsah

Kdo má radost, že je Toni pryč? Sám kapitán Bayernu Van Bommel

PRAHA

Očividně si kapitán fotbalistů Bayernu Mnichov Marc van Bommel pořádně oddychl, když už nemusí v kabině potkávat italského útočníka Luca Toniho. Ten se na Silvestra dohodl s římským AS na hostování do konce sezóny, což nizozemský vůdce Bayernu s povděkem kvituje. „Udělal dobré rozhodnutí, pro sebe i pro nás,“ prozradil dvaatřicetiletý Van Bommel.

Článek

Defenzivní záložník Marc van Bommel je toho názoru, že odchod Toniho do AS Řím přijde ku prospěchu všem zainteresovaným stranám. „Luca toho v Bayernu hodně dokázal. Udělal ale dobré rozhodnutí, pro sebe i pro nás. Mít takového profíka na lavičce, to nebylo jednoduché,“ řekl Bommel.

„Nálada je u nás hodně dobrá. Každý si s každým rozumí. Nikdo pohodovou atmosféru nekazí,“ nechal se zkušený středopolař slyšet ze slunné Dubaje, kde se mnichovský velkoklub právě připravuje na druhou část sezóny.

„Takových kvalit jako má ve svém kádru Barcelona nebo Real nedosahujeme, o tom nemusíme vést žádnou polemiku. Nejsme tak dobří. Jako tým je ovšem porazit můžeme. Uspět můžeme proti každému, pokud všechno půjde tak, jak má. Jsme na dobré cestě,“ nechal se slyšet Van Bommel. „Spolu toho můžeme hodně dosáhnout,“ dodal.

Radost má i Gomez

Také útočník Bayernu Mario Gomez vidí v přípravě na svých spoluhráčích výrazné zlepšení. „Už se dobře známe, sehranost v našem týmu vzrostla,“ myslí si jednatřicetinásobný německý reprezentant. „Na tréninku je také hodně patrné, že sebevědomí hráčů je mnohem větší,“ dodal Gomez.

Po sedmnácti odehraných kolech patří v bundeslize mnichovskému celku třetí pozice se ztrátou dvou bodů na vedoucí Leverkusen. V osmifinále Ligy mistrů se pak Bayern v půli února postaví k prvnímu utkání proti Fiorentině. Odveta na italské půdě je na programu 9. března.

Reklama

Související témata: