Hlavní obsah

Fotbalisté Unionu Berlín oslaví výročí stadionu i s fanoušky

Fotbalisté Unionu Berlín si jako první z bundesligových týmů od začátku koronavirové krize zahrají zápas před větším počtem diváků. V sobotu 5. září přivítají druholigový Norimberk v přátelském utkání na počest 100. výročí otevření svého stadionu An der Alten Försterei. Do ochozů by mělo přijít až 5000 fanoušků.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Fotbalisté Unionu Berlín si jako první z bundesligových týmů od začátku koronavirové krize zahrají zápas před větším počtem diváků. (ilustrační foto)

Článek

Kancléřka Angela Merkelová a předsedové vlád spolkových zemí ve čtvrtek rozhodli, že fanoušci se ve větším počtu na tribuny profesionálních sportovišť v Německu nevrátí minimálně do konce října. Berlínské kluby Union a Hertha však mohou těžit z jiných pravidel v metropoli. Od 1. září se zde mohou konat velká akce pod širým nebem s účastí až 5000 za dodržení určených hygienických podmínek.

O vstupenky na zápas Union s Norimberkem se bude losovat. První utkání na svém stadionu sehrál Union 7. srpna 1920 právě proti Norimberku, tehdejšímu německému mistrovi.

Reklama

Související témata: