Hlavní obsah

Bundesligový Bielefeld se potácí nad propastí

BIELEFELD

Jen devět dnů má vedení fotbalové Arminie Bielefeld na to, aby uhradilo své dluhy, jinak hrozí účastníkovi druhé bundesligy bodový odečet a pokuta. Tým, který staví i na českých hráčích Pavlu Fořtovi a Radimu Kučerovi, přitom zatím doufá v postup zpět do nejvyšší soutěže.

Článek

Bielefeld má závazky ve výši zhruba 15,5 miliónu eur (asi 401 miliónů korun), navíc letos počítá i ve svém rozpočtu s provozní ztrátou zhruba 2,5 miliónu eur. I proto shání peníze, kde jen může. "Máme něco rozjednaného, tak snad dokážeme sponzory opravdu sehnat," uvedl obchodní ředitel klubu Heinz Anders. V dlouhodobém horizontu prý klub počítá i s prodejem stadionu.

Představu o tom, co ho čeká, může Bielefeld načerpat třeba na příkladu Koblenze, která před dvěma lety přišla za "porušení licenčních podmínek" o osm bodů a navíc zaplatila pokutu 200 tisíc eur. Koblenz ale odečet ustála a dál se v druhé lize drží, zatímco pro snahu Bielefeldu, který ztrácí na baráž o postup zpět do bundesligy čtyři body, by mohl být odečet velmi nepříjemný.

Reklama

Související témata: