Hlavní obsah

Hoffenheim získal z Liverpoolu útočníka Babela

HOFFENHEIM

Fotbalisté Hoffenheimu získali z Liverpoolu útočníka Ryana Babela, jenž už tedy nenastoupí proti pražské Spartě v prvním kole vyřazovacích bojů Evropské ligy. Čtyřiadvacetiletý nizozemský reprezentant přijde Hoffenheim na sedm miliónů eur (zhruba 170 miliónů korun).

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Ryan Babel (vpravo) na archivním snímku v dresu Liverpoolu.

Článek

Babelův příchod dnes potvrdil mecenáš bundesligového klubu Dietmar Hopp. "Odchází Ba a zraněný je Chinedu Obasi; jsme v kritické situaci. Babel byl jedním z našich vysněných kandidátů," řekl Hopp deníku Bild.

Čtyřicetinásobný nizozemský reprezentant Babel hrál za Liverpool od roku 2007, v poslední době však nepatřil do základní sestavy. Slyšet však o něm bylo i tak, neboť v pondělí dostal od anglické Fotbalové asociace pokutu 10 000 liber (290 000 korun) za to, že si dělal na Twitteru legraci z rozhodčího Howarda Webba.

Hoffenheim, jenž je po prvním jarním bundesligovém kole na devátém místě tabulky, se snaží zatím marně prodat útočníka Dembu Baa. Pětadvacetiletý Senegalec nenastoupil do zimní přípravy a snažil se vynutit si přestup. Byl už blízko angažmá ve Stoke, ale neprošel zdravotní prohlídkou. Podle agentury SID se stále zdržuje v Anglii a snaží se najít jiné působiště v Premier League.

Reklama

Související témata: