Hlavní obsah

Fotbalová paráda. Hvězda bundesligy předvedla akrobatickou trefu

Leverkusen/Praha

Bundesligový souboj mezi Bayerem Leverkusen a Borussií Mönchengladbach nabídl fanouškům sedmigólovou přestřelku. Z výhry 4:3 se v neděli nakonec radovali domácí hráči Leverkusenu. Rakouský útočník hostů Valentino Lazaro ale i přes prohru svého celku na zápas jen tak nezapomene. V nastaveném čase předvedl gól, který má všechny parametry pro to, aby aspiroval na ocenění pro nejkrásnější branku fotbalové sezony.

Foto: Martin Meissner, Reuters

Rakouský útočník Borussie Mönchengladbach Valentino Lazaro se trefuje do sítě Bayeru Leverkusen v utkání 7. kola německé bundesligy.

Článek

Fotbalisté Leverkusenu bez zraněného českého útočníka Patrika Schicka vyhráli v 7. kole německé ligy nad Mönchengladbachem 4:3. Oba celky si v prvním poločase připsaly po dvou gólech. V druhém dějství Bayer odskočil soupeři v rozmezí 68. až 82. minuty na dvě branky.

Hosté už dokázali pouze snížit. Trefa Valentina Lazara ze 4. minuty nastavení ale musela potěšit nejednoho fotbalového fanouška. Rakouský útočník si naběhl do vápna na centr Patricka Herrmanna a míč dokázal poslat do brány akrobatickým způsobem patou a v letu.

Na osudu utkání už to ovšem nic nezměnilo, a tak se Mönchengladbach propadl v tabulce německé ligy po druhé ligové prohře v sezoně na sedmou příčku.

Leverkusen, soupeř pražské Slavie v Evropské lize, je s patnáctibodovým ziskem aktuálně na čtvrtém místě bundesligové tabulky. Bayer a Wolfsburg jsou jedinými týmy, které v ligovém ročníku prozatím nenašly přemožitele.

Reklama

Související témata: