Hlavní obsah

Löw povede německé fotbalisty až do MS v roce 2014

BERLÍN

Trenér Joachim Löw povede německou fotbalovou reprezentaci až do mistrovství světa v roce 2014. Jednapadesátiletý kouč se dohodl s vedením svazu (DFB) na prodloužení smlouvy, která mu měla původně vypršet příští rok po evropském šampionátu.

Článek

O Löwově budoucnosti se v Německu psalo od podzimu, kdy odmítl během kvalifikace o postup na Euro jednat o prodloužení smlouvy. Nyní se však nečekaně rychle dohodnul na podmínkách nového kontraktu s prezidentem DFB Theem Zwanzigerem a ukončil tak spekulace, že by měl po sezoně nahradit Louise van Gaala v Bayernu Mnichov.

"Máme mladé perspektivní hráče a svazu se líbí náš styl práce. Takže lze předpokládat, že budeme spolupracovat i po mistrovství Evropy v roce 2012. Euro je přece mezistupeň v přípravě na světový šampionát o dva roky později v Brazílii," prohlásil Löw v rozhovoru pro středeční vydání deníku Sport Bild.

Löw vede německý tým od roku 2006, kdy se po odchodu Jürgena Klinsmanna posunul z pozice asistenta do role hlavního kouče. O dva roky později s reprezentací získal stříbro na Euru a loni přidal bronz z mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Bývalý trenér Fenerbahce či Stuttgartu se také chce vyhnou situaci z loňska, kdy jednání o nové smlouvě narušovala přípravu týmu během mistrovství světa. "Sice se s tím všichni zúčastnění vyrovnali dobře, ale pořád se o něčem spekulovalo a myslím, že tohle už nechce znovu prožít nikdo z nás," uvedl Löw.

Reklama

Související témata: