Hlavní obsah

Ballack se omluvil za urážlivý pokřik proti Kolínu nad Rýnem

BERLÍN

Záložník Michael Ballack z Leverkusenu se omluvil za urážlivý pokřik adresovaný bundesligovému rivalovi z Kolína nad Rýnem. Německý fotbalista jej s megafonem v ruce skandoval spolu s fanoušky Bayeru po nedělní výhře 2:0 nad Schalke.

Foto: Fernando Bustamante, ČTK/AP

Michael Ballack v dresu Bayeru Leverkusen

Článek

"Nebylo ode mě moc chytré křičet ty věci o Kolínu," citovala čtyřiatřicetiletého Ballacka agentura SID. "Tohle by se nemělo stát ani v euforii po vítězství. Proto se kolínskému klubu i jeho fanouškům omlouvám," dodal bývalý hráč Bayernu Mnichov a Chelsea, jehož chováním se začala zabývat disciplinární komise.

Předloni se podobně nechal unést brankář Brém Tim Wiese, který s megafonem vyzýval fanoušky Werderu k vulgárnostem proti Hamburku. V roce 2008 dostal za obdobný prohřešek gólman Chotěbuze Gerhard Tremmel pokutu deset tisíc eur.

V listopadu 2006 se kvůli pokřiku "smrt Spartě" s fanoušky dostala před disciplinárku českého svazu trojice fotbalistů Slavie Stanislav Vlček, Radek Dosoudil a Pavel Fořt. Všichni nakonec vyvázli bez trestu, pouze se museli omluvit.

Reklama

Související témata: