Hlavní obsah

Polák zachránil Wolfsburgu premiérovým gólem remízu se St. Pauli

WOLFSBURG

Reprezentační záložník Jan Polák vstřelil svůj premiérový gól v německé lize za Wolfsburg, kterému tím pomohl v předposlední minutě k domácí remíze 2:2 se St. Pauli.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Mario Mandzukic (vlevo) a Sasha Riether z Wolfsburgu se radují z branky.

Článek

Třicetiletý český fotbalista, který přestoupil do týmu předloňského bundesligového mistra na konci ledna z Anderlechtu, se dočkal prvního zásahu v desátém zápase. V dnešním "záchranářském" duelu přišel na hřiště v 52. minutě a těsně před koncem normální hrací doby pomohl týmu vydolovat alespoň bod.

Domácí sice poslal do vedení ve 39. minutě chorvatský útočník Mario Mandžukič, ale hostující Deniz Naki a Mathias Lehmann po přestávce zápas otočili. Staronový trenér Wolfsburgu Felix Magath se tak ani ve čtvrtém utkání na lavičce nedočkal vítězství. Jeho tým zvítězil z posledních jedenácti zápasů jen jednou a zůstává na šestnácté příčce, znamenající účast v baráži. St. Pauli je jen vinou horšího skóre sedmnácté.

Hamburk s Davidem Jarolímem v záloze bez branek remizoval s třetím Hannoverem. Po třetím nerozhodném výsledku za sebou přišel o šanci výrazněji se přiblížit příčkám, které zajišťují účast v příštím ročníku Evropské ligy.

Doma se nedařilo ani Kaiserslauternu. Nováček soutěže, v jehož záloze odehrál celé utkání Jan Morávek a 76 minut Adam Hloušek, podlehl Norimberku 0:2.

Německá fotbalová liga - 30. kolo:
Hamburk - Hannover 0:0, Hoffenheim - Frankfurt 1:0 (78. Firmino), Kaiserslautern - Norimberk 0:2 (34. Eigler, 90.+2 Mak), Kolín nad Rýnem - Stuttgart 1:3 (68. Novakovič - 51. Träsch, 53. Harnik, 63. Kuzmanovič z pen.), Wolfsburg - St. Pauli 2:2 (39. Mandžukič, 89. Polák - 61. Naki, 76. Lehmann), Brémy - Schalke 1:1 (59. Wagner - 63. Edu).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články