Hlavní obsah

Dortmund využil zaváhání Leverkusenu a vede ligu už o 8 bodů

Fotbalisté Dortmundu mají na dosah německý titul. Po výhře 3:0 nad Freiburgem vedou čtyři kola před koncem tabulku o osm bodů před Leverkusenem, který dnes zaváhal v souboji s Bayernem Mnichov. Bavorský celek po změně trenéra zabral a při premiéře kouče Andriese Jonkera zvítězil 5:1 i zásluhou hattricku Maria Gómeze. Bayern se tak posunul před Hannover na třetí místo zaručující start v Lize mistrů.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov Thomas Müller (vlevo), Mario Gomez (uprostřed) a Miroslav Klose se radují z branky.

Článek

Nizozemec Jonker, který dělal asistenta odvolanému Louisi van Gaalovi, dovedl obhájce titulu k velmi důležité výhře. Leverkusen přitom přijel do Mnichova s bilancí osmi ligových zápasů v řadě bez porážky, z nichž sedm vyhrál, a s cílem pokusit se zaútočit na Dortmund. Bayern však předvedl jeden z nejlepších výkonů v sezoně a už v první půli soupeře zničil.

Vše odstartoval vlastní gól Rolfese. Následně ještě do poločasu zaznamenal hattrick Gómez, který se zlepšil už na 22 gólů a dostal se do čela tabulky střelců. Pro Gómeze to byl již čtvrtý hattrick v ligové sezoně, další přidal v Lize mistrů proti Kluži.

Leverkusen, za který tentokrát nenastoupil Michal Kadlec, se po změně stran už zmohl jen na snížení po gólu Derdiyoka.

Zaváhání svého jediného soupeře v boji o titul využil Dortmund, který nastoupil proti Freiburg až po zápasu v Mnichově, a tak věděl, že výhra ho výrazně přiblíží k vytoužené trofeji. Ještě blíže byl v 23. minutě, kdy Götze otevřel skóre. Do poločasu vedení potvrdil Lewandowski a výsledek zpečetil Grosskreutz.

Dortmundu stačí k titulu vyhrát dva ze zbývajících čtyř duelů.

Německá fotbalová liga - 30. kolo:
Bayern Mnichov - Leverkusen 5:1 (28., 44. a 45. Gómez, 7. vlastní Rolfes, 75. Ribéry - 62. Derdiyok), Dortmund - Freiburg 3:0 (23. Götze, 43. Lewandowski, 78. Grosskreutz).

Reklama

Související témata: