Hlavní obsah

Reprezentační gólman Drobný bude jedničkou Hamburku

BERLÍN

Český fotbalový reprezentant Jaroslav Drobný bude v příští sezóně brankářskou jedničkou bundesligového Hamburku. Oznámil to trenér aktuálně osmého týmu nejvyšší německé soutěže Michael Oenning. Drobný zaujme post po dlouholeté opoře HSV Franku Rostovi, který po skončení ročníku odejde.

Foto: Axel Heimken, ČTK/AP

Český brankář Jaroslav Drobný bude jedničkou týmu.

Článek

"Drobný bude číslo jedna. Je to skvělý sportovec a vždy se perfektně choval," rozřešil Oenning tajenku Rostova nástupce, o němž německá média v posledních týdnech živě spekulovala. Na místo v základní sestavě si totiž dělal zálusk také Wolfgang Hesl, který hostoval v rakouském Riedu a který by měl Drobnému nyní krýt záda.

Mluvilo se rovněž o příchodu některého z nadějných německých gólmanů, například Thomaso Kraftovi z Bayernu nebo Sebastianu Mielitzovi z Brém.

Oenning se ale rozhodl vsadit na jednatřicetiletého bývalého brankáře Českých Budějovic, Panioniosu Atény, Fulhamu či naposledy Herthy Berlín, z níž do Hamburku přišel před touto sezónou. Většinu jí ale Drobný strávil na lavičce náhradníků a nastoupil jen do pěti bundesligových zápasů.

Reklama

Související témata: