Hlavní obsah

Löw musí svazu vysvětlit debakl Němců ve Španělsku

Berlín/Praha

Německý fotbalový svaz se bude po debaklu 0:6 se Španělskem v Lize národů zabývat budoucností národního týmu. Reprezentační trenér Joachim Löw dostal za úkol vypracovat analýzu, kterou manažer Oliver Bierhoff předloží vedení svazu na prosincové schůzce.

Foto: Michael Robert, ČTK

Trenér Němců Joachim Löw.

Článek

Löw vede německé fotbalisty čtrnáct let a v roce 2014 s nimi vyhrál mistrovství světa. Nyní však kvůli nevýrazným výsledkům čelí sílící kritice. Před týdnem v Seville jeho tým utrpěl nejtěžší porážku od roku 1931. Šedesátiletý kouč sice prohlásil, že z funkce odstoupit nehodlá, svaz se však rozhodl stav reprezentace řešit.

"Na schůzce 4. prosince proto Oliver Bierhoff předloží analýzu současného stavu národního týmu. Část se bude týkat porážky se Španělskem, ale bude nás také zajímat vývoj týmu za poslední dva roky," citovala agentura Reuters prohlášení německého svazu.

"Trenérovi jsme dali dost času, aby se vyrovnal s obrovským zklamáním z vysoké porážky v Seville a mohl s chladnou hlavou a dopodrobna vyhodnotit její sportovní příčiny a také současnou situaci v národním týmu," přidal svaz s tím, že o závěrech z jednání bude informovat až posléze.

Reklama

Související témata: