Hlavní obsah

Feninův návrat k fotbalu? Může trvat i roky, uvědomuje si kouč Chotěbuzi

Předpovídala se mu velká fotbalová budoucnost, teď ale na Martina Fenina čeká dlouhá cesta, aby se vůbec do profesionálního sportu mohl vrátit. Po pádu z hotelového okna se musí čtyřiadvacetiletý český reprezentant zotavit nejen z poranění hlavy, ale také z depresí a problémů s alkoholem. Jeho současný klub Energie Chotěbuz, se mu snaží v jeho snaze o uzdravení všemožně pomáhat.

Foto: Sport.cz

Martin Fenin v nemocnici

Článek

Kdy však český fotbalista pomůže braniborskému klubu opět na trávníku, to si představitelé Energie, kam Fenin přestoupil na konci srpna, neodvažují předpovědět. „Mohou to být týdny, měsíce a možná i roky, než bude Martin opět zcela zdravý člověk. Úplné uzdravení je teď naprostou prioritou. A kdyby mohl hrát znovu fotbal, byla by to třešnička na dortu,“ řekl německému deníku Bild trenér Chotěbuze Dieter Wollitz.

Německou fotbalovou veřejnost zpráva o Feninově zranění a psychických problémech hodně zasáhla. Zároveň se ptá, jak je možné, že navzdory mnoha zprávám, které o českém fotbalistovi mezi fanoušky kolovaly, nikdo na jeho problémy s alkoholem a psychikou oficiálně nepřišel.

Martin Fenin ještě při tréninku ve Frankfurtu.foto: Eintracht Frankfurt

„Všiml jsem si, že byl Martin trochu neklidný. Naneštěstí mi nic o svých problémech neřekl. Neznali jsme se ale moc dlouho a nebyla mezi námi ještě vybudována dostatečná důvěra,“ litoval kouč, který měl s Feninem dva týdny po podpisu smlouvy dlouhý rozhovor mezi čtyřma očima.

Bude to těžký boj

Podporu vyjádřil vicemistrovi světa do dvaceti let i bývalý klub Eintracht Frankfurt. Popírá však, že by při přestupu záměrně zamlčel, že prodává nemocného hráče. „Ještě týden před přestupem za nás hrál. Nic nenaznačovalo tomu, že by měl nějaké problémy,“ bránil se šéf Frankfurtu Heribert Bruchhagen.

Ostatně ani v Chotěbuzi oficiálně o ničem podobném nespekulují. „Pokládat teď otázku viny, to je špatný přístup. Teď všichni chceme Martinovi pomoct od jeho nemoci a dodat mu sílu k návratu. Bude to těžký boj,“ dodal Wollitz.

Fenin už ohlásil, že na čas musí přerušit fotbalovou kariéru. Z nemocnice na začátku týdne gratuloval svým spoluhráčům k vítězství. Na Facebook už také dal svoji fotku z nemocničního lůžka, na níž se zdál být v dobrém rozmaru.

Reklama

Související témata: