Hlavní obsah

Dortmund rozstřílel Wolfsburg 5:1 a v německé lize je druhý

DORTMUND

Fotbalisté Dortmundu rozstříleli na domácím hřišti Wolfsburg 5:1 a posunuli se na druhé místo německé ligy. Na vedoucí Bayern Mnichov ztrácí obhájci titulu dva body. Stejně bodů mají i Mönchengladbach a Brémy, které po poločase otočily zápas s Kolínem nad Rýnem díky hattricku Pizarra.

Článek

Do základní sestavy Wolfsburgu se podruhé v sezoně dostal záložník Jan Polák, ovšem nespokojený trenér Felix Magath ho už 40. minutě za stavu 0:1 nahradil Alexandrem Hlebem. Český fotbalista si stačil připsat žlutou kartu.

Právě bývalý hráč Arsenalu a Barcelony po přestávce vstřelil kontaktní gól na 1:2, ovšem hostující "Vlci" byli v Dortmundu bez šance. Prakticky z protiútoku získal úřadující mistr zpátky dvoubrankové vedení a nakonec soupeře poslal domů s debaklem 5:1. Dvěma góly se na něm podílel talentovaný záložník Mario Götze.

Na 23 bodů se stejně jako Dortmund dostaly i Brémy, které v zápase proti Kolínu nad Rýnem otočily po poločase nepříznivé skóre 0:2. Hattrickem se o to zasloužil Peruánec Claudio Pizarro, první dvě branky vstřelil krátce po přestávce, závěrečnou ránu pravačkou si schoval až do 86. minuty.

Pekhart se podílel na brance Norimberku 

Útočník Tomáš Pekhart se podílel na jediné brance Norimberku v zápase s Freiburgem. Sušický rodák přihrál na vedoucí gól Frantzovi, jejich tým ale nakonec přišel o všechny body a prohrál podruhé v řadě.

Rozhodující trefu na 2:1 zaznamenal až ve třetí minutě nastaveného času kanonýr Freiburgu Cissé a osmou brankou v sezoně odlepil svůj tým z posledního místa tabulky. Celý zápas za vítěze odehrál stoper Pavel Krmaš.

Jen na lavičce strávil utkání Herthy Berlín reprezentační obránce Roman Hubník. Jeho tým se sice doma ujal vedení nad Mönchengladbachem, ovšem také přišel o všechny body. Hostům pomohly na čtvrté místo v lize dvě branky útočníka Reuse ze 33. a 55. minuty.

Hamburk i ve třetím zápase pod novým trenérem Thorstenem Finkem zopakoval stejný scénář. Na hřišti Leverkusenu rychle prohrával, ale nakonec zvládl vybojovat remízu. Tři body ze stejného počtu zápasů však zatím stačily pouze k posunu z posledního osmnáctého na šestnácté místo.

Na rozdíl od předchozích remíz 1:1 musel severoněmecký tým tentokrát dohánět dokonce dvoubrankový náskok soupeře. Týmu, za který odchytal celý zápas brankář Jaroslav Drobný a na závěrečných osm minut nastoupil záložník David Jarolím, se to podařilo zásluhou zásluhou gólů Westermanna a Jansena. Za domácí odehrál celý duel obránce Michal Kadlec.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:
Brémy - Kolín nad Rýnem 3:2 (49., 54. z pen. a 86. Pizarro - 3. Clemens, 45. Podolski), Dortmund - Wolfsburg 5:1 (12. a 78. Götze, 45. Kagawa, 61. S. Bender, 66. Lewandowski - 60. Hleb), Hertha Berlín - Mönchengladbach 1:2 (18. Ramos - 33. a 55. Reus), Hoffenheim - Kaiserslautern 1:1 (33. Ibiševič - 73. Kouemaha), Norimberk - Freiburg 1:2 (32. Frantz - 34. Rosenthal, 90.+3 Cissé z pen.), Leverkusen - Hamburk 2:2 (5. Schürrle, 20. L. Bender - 34. Westermann, 58. Jansen).

Reklama

Související témata: