Hlavní obsah

Odvolaného Bauma u fotbalistů Schalke nahradil Stevens

Berlín/Praha
Aktualizováno

Od fotbalistů Schalke byl odvolán trenér Manuel Baum. U posledního celku německé ligy ho pro poslední dva zápasy v letošním roce nahradí Huub Stevens. Pro nizozemského kouče, který v klubu působí jako člen dozorčí rady, půjde už o čtvrté angažmá na lavičce Schalke.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Schalke odvolalo kouče Manuela Bauma.

Článek

Stevens podle klubového webu povede Schalke pouze dočasně a jméno jeho nástupce zatím klub neoznámil. Podle médií by se však od ledna měl týmu ujmout Friedhelm Funkel, který naposledy vedl Düsseldorf a předtím například Bochum, Herthu Berlín, Frankfurt nebo Kolín nad Rýnem.

Jednačtyřicetiletý Baum přišel k týmu z Gelsenkirchenu v září. Pod vedením bývalého kouče Unterhachingu nebo Augsburgu však Schalke v dosavadních 12 kolech německé ligy nevyhrálo a se ziskem pouhých čtyř bodů ho dělí šest bodů od příček zajišťující záchranu. Celkem už v lize Schalke nevyhrálo 28 zápasů za sebou.

Vedení klubu se Bauma kvůli špatným výsledkům rozhodlo odvolat a do konce roku se týmu už počtvrté ujme Stevens. Schalke povede v sobotním posledním kole bundesligového podzimu proti Bielefeldu a o tři dny později v poháru proti Ulmu.

Sedmašedesátiletý nizozemský kouč už Schalke trénoval v letech 1996 až 2002, 2011 až 2012 a naposledy krátce jako dočasný kouč loni. Stevens, který s klubem v roce 1997 vyhrál Pohár UEFA, je také od předloňska členem vedení německého klubu.

Reklama