Hlavní obsah

Bayern využil remízy Dortmundu a znovu vede ligu . Hubník si dal vlastní gól

Fotbalisté Bayernu Mnichov využili remízy mistrovského Dortmundu s Mönchengladbachem a po domácí výhře 4:1 nad Brémami se vrátili na první místo německé ligy. Vítězství Bayernu zařídili dvěma brankami záložníci Franck Ribéry a Arjen Robben.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Bayern Mnichov opět vede bundesligu

Článek

Sedmadvacetiletý Nizozemec Robben, který přišel na hřiště až po hodině hry, stihl během 23 minut proměnit dvě penalty. Werder dohrával v mnichovské Allianz Areně bez vyloučeného Aarona Hunta.

Do šlágru kola mezi dvěma Borussiemi vstoupili lépe hráči hostujícího Dortmundu. Pět minut před přestávkou se po rohovém kopu Götzeho trefil hlavou Robert Lewandowski. Polský reprezentační útočník si připsal jubilejní desátý gól v soutěži. Mönchengladbach odvrátil první domácí porážku v sezoně díky umístěné ráně dalšího útočníka Mika Hankeho z 72. minuty.

Českému reprezentačnímu obránci Romanu Hubníkovi z Herthy Berlín se nepovedl úvod utkání v Kaiserslauternu a v šesté minutě si vstřelil vlastní gól. Nováčkovi soutěže však krátce nato zajistil remízu Brazilec Raffael.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:
Bayern Mnichov - Brémy 4:1 (22. a 77. Ribéry, 69. a 83. obě z pen. Robben - 52. Rosenberg), Freiburg - Hannover 1:1 (67. Cissé - 44. vlastní Bastians), Kaiserslautern - Hertha Berlín 1:1 (6. vlastní Hubník - 14. Raffael), Mönchengladbach - Dortmund 1:1 (72. Hanke - 40. Lewandowski), Wolfsburg - Mohuč 2:2 (10. Mandžukič, 41. vlastní Kirchhoff - 70. Ivanschitz z pen., 81. Choupo-Moting), Stuttgart - Kolín nad Rýnem 2:2 (29. a 36. Gentner - 15. z pen. a 88. Podolski).

Reklama

Související témata: