Hlavní obsah

Bayern vyhrál ve Stuttgartu a německou ligu vede o tři body

STUTTGART

Fotbalisté Bayernu Mnichov otočili v nedělním 16. kole německé ligy utkání ve Stuttgartu a po vítězství 2:1 si v čele tabulky vypracovali tříbodový náskok na Dortmund a Schalke. Obě branky zařídil kanonýr Mario Gómez.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Mario Gomez (dole) oslavuje se spoluhráči z Bayernu svůj druhý gól v duelu se Stuttgartem.

Článek

Stuttgart vstřelil úvodní gól už v šesté minutě díky voleji Christiana Gentnera. Za sedm minut ale srovnal po Rafinhově centru někdejší domácí hráč Gómez. Bayern navíc dostal už ve třicáté minutě možnost hrát v početní výhodě, protože po dvou žlutých kartách během šesti minut musel ze hřiště italský bek Cristian Molinaro.

Bavorské mužstvo dokonalo obrat v 57. minutě. Přesně k tyči se trefil znovu šestadvacetiletý Gómez, který se s patnácti bundesligovými zásahy vrátil do čela tabulky střelců před Nizozemce Klaase-Jan Huntelaara ze Schalke.

Olcay Sahan (vpravo) oslavuje se spoluhráči z Kaiserslauternu vstřelený gól na hřišti Dortmundu.foto: ČTK/AP/Frank Augstein

Mistrovský Dortmund remizoval s Kaiserslauternem 1:1 a ztratil s Bayernem bodový kontakt. Domácí Borussii poslal před více než osmdesáti tisíci diváky do vedení japonský ofenzivní záložník Šindži Kagawa, který ve 27. minutě zakončil týmovou akci přesnou střelou k tyči.

Po hodině hry vyrovnal pohotovým volejem z otočky Olcay Sahan. Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa tak na Vestfálském stadionu nenapravili úterní porážku od Marseille ve skupině Ligy mistrů.

Německo - 16. kolo
Dortmund - Kaiserslautern 1:1 (27. Kagawa - 60. Sahan), Stuttgart - Bayern Mnichov 1:2 (6. Gentner - 13. a 57. Gómez).

Reklama

Související témata: