Hlavní obsah

Další rána osudu. Vdova po německém fotbalovém gólmanovi Enkem přišla o bratra

Neskutečné rány osudu musí snášet vdova po německém reprezentačním fotbalovém gólmanovi Robertu Enkem. Pětatřicetiletá Teresa přišla před pěti lety o dvouletou dceru Laru, tři roky poté spáchal její muž trpící psychickými depresemi sebevraždu, letos těsně před Vánoci jí zemřel třiačtyřicetiletý bratr Florian.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Vdova po brankáři Hannoveru Robertu Enkem Teresa

Článek

Hrůza, čím vším pětatřicetiletá Teresa Enkeová prochází a s čím vším se musí vyrovnávat. Jedna tragédie stíhá druhou... Nejprve ztratila dvouletou dcerku Laru, která zemřela na vrozenou srdeční vadu, pak její manžel, jenž chytal za bundesligový Hannover a reprezentační kouč Německa Joachim Löw s ním počítal jako s brankářskou jedničkou pro světový šampionát v Jižní Africe, spáchal sebevraždu skokem pod vlak na železničním přejezdu, teď přišla o osm let staršího bratra.

Hráči Hannoveru přinášejí rakev se spoluhráčem, který si vzal život.foto: Reuters/Morris Mac Matzen

Ten zemřel tři dny před Štědrým dnem na plicní embolii. Přitom šlo o bývalého špičkového sportovce, který se stejně jako jeho sestra Teresa věnoval modernímu pětiboji. Po skončení aktivní kariéry se dal na chvíli na trenérskou dráhu a jako reprezentační trenér přivedl německé moderní pětibojaře k titulu mistrů světa. Od roku 2009 působil na univerzitě v Bayreuthu, kde se jako vědec zaměřoval na zdraví a kondici.

„Prosím o ochranu soukromí mé rodiny,“ reagovala Teresa Enkeová, když se jí pokusil kontaktovat bulvární Bild. Samo sebou že zrušila účast na slavnostní zasedání německého fotbalového svazu, kam byla pozvána.

Květiny, šály Hannoveru a svíčky pokládají fanoušci na místo klubového sídla Hannoveru, aby uctili památku Roberta Enkeho.foto: Reuters/Thomas Pete Pětatřicetiletá Teresa, která se po smrti manžela angažuje v Nadaci Roberta Enkeho pomáhající dětem se srdečním onemocněním a lidem trpícím psychickými depresemi, se na veřejnosti objevila naposledy 14. prosince v Hannoveru. „Vypadala daleko víc uvolněná,“ popisoval setkání s ní očitý svědek.

Jinak žije Teresa Enkeová s dvouletou adoptivní dcerou Leilou na farmě nedaleko Hannoveru a na veřejnosti se příliš neobjevuje.

Reklama

Související témata: